Ondřej Němec
28. října 2017 • 04:20

Nový král vs. blok betonu! Lidé chtějí vidět krev, slibuje Joshua další K.O.

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový vládce boxerské těžké váhy je nezpochybnitelný. Poté, co Anthony Joshua knokautoval Vladimira Klička, bylo všem jasné, že došlo ke korunovaci nového krále. Nyní jde o to, jak dlouho bude tím nejlepším. V sobotu večer mu do cesty vstoupí odolný silák Carlos Takam. Osmadvacetiletý Brit má však jasný dlouhodobý plán, chce pokračovat v nepřerušované řadě výher způsobem K.O. „Chci si udržet poměr knokautů. Lidé chtějí vidět krev,“ myslí na fanoušky oblíbený bojovník. „Chtějí vidět někoho, kdo kácí soupeře jako stromy.“ 



Hvězda takového formátu tu už dlouho nebyla. Osmadvacetiletý britský ranař Anthony Joshua je pro box doslova požehnáním. Nejen, že se stal velmi populárním sportovcem díky svému přátelskému vystupování a vzhledu filmové hvězdy, v prvé řadě je hlavně skvělým rohovníkem.

Bilanci devatenácti soustavných výher před limitem by mu mohla závidět většina legendárních boxerů. Pan „Neporažený“ získal největší skalp výhrou nad dlouholetým vladařem nejtěžší divize Vladimirem Kličkem. Po lítém boji se stal majitelem světových titulů WBA, IBF a IBO. Nyní je tak v roli světové jedničky, na kterou se upřela veliká pozornost a očekávání.

V současnosti nejlepší boxer těžké váhy Anthony Joshua
V současnosti nejlepší boxer těžké váhy Anthony Joshua
 

„Lidé se mě ptají, Joshi, které to bude kolo? V jakém kole ho zastavíš?“ řekl o nadcházejícím souboji Joshua pro stanici Sky Sports. „Myslím, že budeme bojovat deset až dvanáct kol, protože ten chlápek je jak blok betonu,“ hodnotí britský hrdina příštího soupeře. Tím bude šestatřicetiletý rodák z Kamerunu Carlos Takam.

Dosavadní Takamovy výsledky jsou úctyhodné. Z třiceti devíti zápasů vyhrál pětatřicet, dvacet sedm z nich knokautem. Sám přitom prohrál před limitem pouze jednou. Původně měl Joshua bojovat s obávaným Bulharem Kubratem Pulevem. Ten si však dva týdny před zápasem poranil rameno při tréninku.

Aby se akce na obřím Cardiffském stadionu pro téměř pětasedmdesát tisíc lidí nemusela odvolat, byl do ringu povolán buldozer Takam. Ač patří do světové špičky, sázkařské agentury vidí za jasného vítěze neporaženého šampiona. Sobotní duel je tak považován za zápas do počtu, aby motor Joshua nevychladl. Většinu fanoušků proto zajímá jen to, jak rychle mladý král vyhraje. Na dosavadních devatenáct výher totiž potřeboval pouze 55 kol.

VIDEO | Anthony Joshua je skvělý bojovník a stoupající hvězda světového sportu

Stoupající hvězda ringu získává příznivce čím dál víc i díky skvěle zvládnutému marketingu, který se před každým zápasem rozpumpuje na maximum hlavně na sociálních sítích. Usměvavý obr má navíc za sebou sympatický příběh kluka, který se ze zedníka a občasného rváče vypracoval na sportovní megahvězdu.

Krátce po získání prvního z hlavních titulů oznámil světu, že je otcem již půlročního synka Josepha, kterého má s krásnou instruktorkou tance u tyče. Ač spolu nežijí jako jedna rodina, pořídil jim luxusní byt a sám přitom ještě donedávna žil s maminkou v řadovém bytě.

„Nechci být boxerem, který je odpojen od veřejnosti,“ říká přesvědčivě Joshua. „Nechci, aby si lidé mysleli, že jsem dobrý sportovec, ale mimo jejich dosah. Chci být lidovým šampionem,“ používá výraz, kterým byl označován Muhammad Ali, jehož mladý bojovník považuje za veliký vzor.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud