Ondřej Němec
15. září 2018 • 17:10

Opakování velké bitvy! Bůh války a mexický zrzek chtějí vědět, komu patří trůn

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jejich první střet byl obrovskou boxerskou bitvou. V pekelném tempu spolu vydrželi spolu plných dvanáct kol, ale nedozvěděli se, kdo je lepší. První souboj Genadij Golovkin vs. Saul Álvarez totiž skončil spornou remízou. Dnes večer v Las Vegas ale dostanou možnost znovu poměřit síly. Svět by se tak měl konečně dozvědět, kdo je skutečným králem střední váhy.



Big drama show! Hláška, kterou se i díky nepříliš dobré anglické výslovnosti proslavil boxer kazašského původu Genadij Golovkin. Odpovídá tak totiž na otázky, týkající se nadcházejících soubojů.

A je pravdou, že jeho zápasy nabízí vždy mnoho napínavých okamžiků. Rozdává neskutečně tvrdé údery, ale ještě neuvěřitelnější je, jaké rány dokáže ustát. V profiringu ještě nezažil prohru. Ale přesto mu v úctyhodné sbírce chybí jedna výhra. Před rokem totiž remízoval s mexickým tvrďákem Saulem Álvarezem, kterému se kvůli zrzavým vlasům říká Canelo (španělsky skořice).

Remízu tehdy publikum neslo těžce a rozhodčí, kvůli které byl zápas uznán za vyrovnaný, čelila veliké kritice a slovním atakům fanoušků. Většina lidí totiž vnímala za vítěze „Boha války“ Golovkina.

VIDEO: Podívejte se, jak probíhalo vážení před duelem Golovkin vs. Álvarez

Promotér akce si ale tehdy mnul ruce. Bylo jasné, že odveta na sebe nenechá dlouho čekat. Napěchovaná T-Mobile Arena v Las Vegas bude právě dnes jejím dějištěm.

„V prvním zápase jsem si uvědomil spoustu věcí. Naučil jsem se, že ho mohu vyřadit z provozu. Zjistil jsem zkrátka, jak mu můžu ublížit,“ vyhrožuje osmadvacetiletý Álvarez.

To o osm let starší GGG je jako vždy klidný a jedinou emocí v jeho tváři zůstává skromný úsměv. „Moje tělo, rychlost, síla, vše se vrací,“ uvedl Golovkin pro web SportingNews.com. „Mám pocit, že je mi 25 let.“

Čí slova se víc blíží realitě, bude jasné už v neděli ráno středoevropského času. 

Gennadijem Golovkinem

Canelem Alvarezem

38-0-1, 34 KO

49-1-2, 34 KO

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud