24. prosince 2023 • 09:40

Joshua vyhrál potřetí v řadě, zápas sledoval i Ronaldo. Wilder padl

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý profesionální mistr světa v těžké váze Brit Anthony Joshua vyhrál i třetí letošní zápas. Den před Štědrým dnem porazil v Rijádu švédského boxera Otto Wallina technickým k.o. po pátém kole. V souboji, který u ringu sledoval i hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo, nešlo o žádný titul.



Po dvou porážkách s Ukrajincem Oleksandrem Usykem o mistrovské tituly v letech 2021 a 2022 nenašel Joshua v zápasech se soupeři méně zvučných jmen přemožitele. Odmítl však, že by sobotní vítězství znamenalo, že je zpět na výsluní.

„Otta respektuji. Během celé přípravy jsem říkal, že ho nesmím podcenit, protože si zaslouží respekt. Ale návrat to není. Jen další den v práci,“ citovala čtyřiatřicetiletého britského boxera agentura Reuters. Olympijský vítěz z Londýna v minulosti porazil Wallina už dvakrát, ještě když byli amatéry.

O překvapení se v Rijádu postaral Novozélanďan Joseph Parker, který zvítězil na body nad bývalým šampionem těžké váhy Američanem Deontayem Wilderem. Právě s ním měl Joshua absolvovat další zápas, o kterém se už dlouho mluvilo.

„Prohrál. No a co? Vrátí se. Jsem si jistý, že všichni pořád chtějí ten zápas vidět,“ uvedl Joshua, který si vylepšil bilanci na 27 vítězství a tři porážky. Podle promotéra Eddieho Hearna bude Joshua příště boxovat nejspíš s Chorvatem Filipem Hrgovičem o uvolněný pás organizace IBF.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud