23. dubna 2012 • 22:17

Ve vedení baseballové Extraligy jsou tři týmy

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draci Brno, Eagles Praha a Hroši Brno – to jsou v současné chvíli, pro někoho možná překvapivé,vedoucí týmy Extraligy. U Draků se úspěch očekává jaksi automaticky, Eagles zatím potvrzují loňskou povedenou sezónu a Hroši pověst letošního černého koně soutěže.



Aut na domácí metě v utkání Arrows - Technika
Aut na domácí metě v utkání Arrows - Technika

Olympia Blansko – Eagles Praha 1:7, 1:15, 6:10

Po třech letech přivítali blanenští na Strawberry Fieldu nejvyšší baseballovou soutěž. Bohužel ani domácí prostředí nepomohlo Olympii k zisku prvního vítězství. Na rozjeté Eagles neměla. Ti nezaváhali a potvrdili dobrou jarní formu. Největší naději na úspěch měla Olympia v pátečním utkání pod světly, kdy se ujala vedení 1:0, které vydrželo do 5. směny. Poté získali Eagles dva body a definitivně potvrdili vítězství pěti body v 8. Směně. Sobotní zápasy byly jasně v režii hostů.

Eagles Praha zatím kráčejí soutěží suverénně a určitě se již těší na pražské derby s Kotlářkou. Olympia na výhru stále čeká, už ve středu o ni může opět bojovat. Do Blanska přijíždí Draci Brno.

Skokani Olomouc – Hroši Brno 6:10, 5:10, 0:3

U této dvojice se očekávalo hodně bodů a těsné souboje. První bylo splněno, druhé částečně také. První páteční zápas byl vyrovnaný až do 6. směny, kdy se hostům podařilo bodově utéct a poté dovést utkání k vítězství. Rovněž sobotní úvodní souboj byl vyrovnaný, ale Hrochům se více dařilo proměňovat běžce na metách v body. Nejnapínavější bylo třetí utkání, ve kterém dobře zaházel na straně hostů Marek Bošanský.

Hroši, jejichž všechna tři utkání zavíral na kopci Leoš Kubát, mají již nyní na svém kontě stejně vítězství, jako za loňskou celou základní část a po zásluze se děli o první příčku. Skokani jistě čekali od tohoto víkendu více.

Draci Brno – Kotlářka Praha 8:3, 7:6, 10:5

Očekávaný souboj bývalého nadhazovače domácích v dresu hostů Patricka Ahearna s pálkaři Draků byl k vidění hned v prvním utkání. A dopadl nakonec vítězně pro Draky, kteří v 5. směně získali 5 bodů, čímž v podstatě utkání rozhodli. Druhý zápas naopak došel až do tie-breaku, který ale Kotlářka opět nezvládla a i když v něm vedla o bod, nakonec po chybě opět prohrála. Byl to její nejvydařenější zápas víkendu, kdy nejdříve otočila z 0:2 na 5:2 a poté při tlaku domácích ji po srovnání na 5:5 dobře zahrálo pole. Neděle začala pro hosty dobře, vedli 3:0, v 6. Směně ještě 5:3. Pak se však Draci rozpálili, polaři Kotlářky pod tlakem chybovali a z nadějného průběhu zápasu je nakonec prohra.

Draci jsou tak po zisku tří vítězství společně s dalšími dvěma týmy na prvním místě, Kotlářka naopak na předposledním se ziskem dvou vítězství. Jediným kladným číslem tak je její plusové skóre 53:43.

Arrows Ostrava – Technika Brno 5:16, 1:3, 8:2

Po neúspěšném předchozím víkendu si Technika alespoň trochu spravila chuť a odváží si z Ostravy dvě vítězství. V prvním utkání sice Arrows jako první získávají bod, avšak Technika postupně přidávala své doběhy a body. Vysoké vítězství potvrdil zejména grandslam Daniela Mráze. Domácí v závěru již jen korigovali výsledek. Ve druhém zápase opět jako první bodovali ostravští. Technika otáčí až v 6. směně a výhru potvrzuje bodem v posledním inningu. Rovněž v neděli jsou prvním bodujícím týmem domácí a tentokrát se jim daří více i v dalším průběhu zápasu. K vidění je další homerun – tentokrát tříbodový Radka Němce. Technika proměnila nabídnuté šance ke skórování až v 8. směně, ale na větší zvrat už neměla.

Oba týmy se v tabulce dělí o 4. místo, které ale zajistí pouze jednomu postup do play-off.

 

Poř.    Tým   W    L    Skóre
1 Draci Brno   7    2    73:35
  Eagles Praha   7    2    73:48
  Hroši Brno   7    2    61:43
4 Technika Brno   5    4    56:42
  Arrows Ostrava   5    4    45:47
6 Kotlářka Praha   3    6    35:75
7 Skokani Olomouc     2    7    53:43
8 Olympia Blansko   0    9    18:81
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud