14. května 2012 • 08:09

Derby jasně pro Techniku Brno, do dalšího programu zasáhlo počasí

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do baseballového kolotoče zasáhlo letos poprvé počasí. Změna z letních veder formou deště na jarní studené počasí způsobila neodehrání pěti z osmi plánovaných sobotních utkání Extraligy. Týmy a STK nyní budou hledat vhodné náhradní termíny.



Draci Brno – Technika Brno 3:13, 4:8

Ve čtvrtek 10.5. ještě vládlo na obloze sluníčko, a tak mohlo dojít na první opakování loňského finále. Technika se v něm ujala hned na začátku vedení 3:0 diky trojbodovému homerunu Matthew Lawmana. Ve čtvrté směně to už bylo 5:0. Do této doby se domácím pálkařsky vůbec nedařilo a proti Jakubu Toufarovi se nedokázali prosadit. První body získali až v dohrávce 4. směny. Naději na zvrat utkání jim vydržela do poslední směny. V té, ale loňští mistři dokázali utéct až na konečných 13:3.Sobotní zápasy byly plánovány na Kraví horu. Nakonec se pořadatelům podařilo zprovoznit hřiště alespoň na jedno utkání, které ale začalo s hodinovým zpožděním. Úvod vyšel opět Technice. Hned v první směně šla do vedení 4:0. Po páté hře je stav 5:1 pro domácí. Poté je na nadhozu Draků vystřídán Martin Schneider Thomasem Bricem a na toho se již mistrovi tak nedaří. Hosté snižují na 3:5, ale Technika dokáže odpovědět a utíká až na 7:3. Homerun Schneidera zajišťuje Drakům bod, ale i Technika ještě jednou boduje a stanovuje tak konečné skóre utkání na 8:4. Odnáší si tak ze zápasů dvě vítězství a tím pádem se dotahuje na první místo, které momentálně drží společně právě s Draky.

Kotlářka Praha – Arrows Ostrava 14:2, 4:8

Prahou se déšť prohnal zejména v noci a ráno, a tak po obědě už se mohlo hrát. Kotlářka musela hrát v azylu krčského areálu, protože v blízkosti jejího hřiště na Markétě probíhaly plochodrážní závody. První souboj začali lépe hosté, kteří vedli 2:0. Pak už ale pálili jen domácí a dovedli po sedmi směnách zápas do rozdílového výsledku. Pomohlo jim k tomu také zranění startera ostravských Dluhoše, kterého se nepodařilo plnohodnotně nahradit. I druhé utkání přineslo první body hostům a tentokrát se jim více dařilo i v dalším průběhu. Kotlářka dokázala vždy jen lehce stáhnout rozdíl, ale na vedení Arrows 8:2 již pádnou odpověď nenašla a podařilo se jí výsledek pouze kosmeticky upravit. Konečná bilance utkání 1-1 znamená, že Kotlářka je stále na 7. místě. Arrows jsou třetí jen jedno vítězství od Draků a Techniky.

Ostatní zápasy se bohužel pro nezpůsobilá hřiště neodehrály, aktální zprávy sledujete na www.baseball.cz.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud