17. května 2012 • 14:14

Draci a Technika bojují na dálku o první místo

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga se blíží ke své polovině a pomalu se začínají rozdávat karty k lepším vyhlídkám účasti v play-off. Některé týmy mají za sebou 14 denní pauzu bez zápasu, takže uvidíme, jak dobře potrénovaly.



Oba prozatím vedoucí brněnské týmy Technika a Draci zajíždí na hřiště soupeře. Lehčí práci by měl mít mistr, neboť jeho hostitelem je nováček z Blanska. Draky naopak čekají ostravští Arrows, kterým se daří a věří si. Oba pražské týmy Eagles a Kotlářka hrají opět na Moravě. Eagles v Brně proti sousedům v tabulce Hrochům, Kotlářka v Olomouci se Skokany.

Technika Brno je před dalšími zápasy posilněna dvěma vítězstvími nad Draky a blanenská Olympia by jí podle papírových předpokladů neměla být větší překážkou. Domácí v uplynulém kole kvůli dešti nehráli, měli by tedy být více odpočinuti. V prvních letošních vzájemných utkáních třikrát zvítězila Technika, ale jednou pouze 3:2. Olympia by si za své výkony a snahu již nějakou výhru zasloužila, třeba se to zlomí tuto sobotu.

Hraje se v sobotu na Strawberry Fieldu v Blansku ve 13:00 a 16:00 hod.

Arrows Ostrava hostí Draky Brno a bude to nejspíš bitva jako řemen. Domácí již letos jednou dokázali Draky na MBS porazit a určitě si věří i do těchto zápasů, zejména po nezdaru hostů v uplynulém kole a naopak zisku vítězství domácích na Kotlářce. Draci nejsou letos tak suverénní zejména v poli, kde za 16 utkání zasbírali 31 errorů, stejně jako například Skokani. Arrows hrají vyrovnané víkendy, nad každým soupeřem minimálně jednou zvítězili.

Hraje se v sobotu v Ostravě ve 13:00 a 16:00 hod.

Stejný poměr dosažených vítězství a proher (8-6) mají na svém kontě další sobotní soupeři: Cardion Hroši Brno a Eagles Praha. Eagles mají k dobru lepší skóre, ale na letošní vzájemné zápasy vedou 2-1 domácí. Historicky jsou na tom lépe Eagles W-L 6-3. Ani jeden z týmů o uplynulém deštivém víkendu nehrál. Hroši mají společně s Technikou nejlepší oddílový pálkařský průměr Extraligy BA .328, Eagles na 6. místě .293.

Hraje se na MBS v sobotu od 13:00 a 16:00 hod.

Pražská Kotlářka, které se vloni v základní části tak dařilo, se zatím stále hledá. S bilancí W-L 6-10 je až na 7. místě. Má sice aktivní skóre 105:85, ale trápí ji nevyrovnané výkony. I proti svým nynějším soupeřům, Skokanům Olomouc, to v prvním kole názorně předvedla – první utkání jasně vyhrála a pak dvakrát těsně prohrála (16:0, 4:5, 5:7). Skokani se celkem drží, na svém kontě mají nyní pouze o jedno vítězství méně, než za celou loňskou základní část. V uplynulém kole na rozdíl od hostů nehráli, tak uvidíme, co bude pro koho větší výhoda.

Hraje se v Olomouci v sobotu ve 13:00 a 16:00 hod.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud