11. června 2012 • 07:55

Kotlářka, Eagles a déšť - to jsou vítězi uplynulého víkendu

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nabitého programu uplynulého víkendu bohužel zasáhlo počasí. Vytrvalý déšť, který se na některých místech v ČR spouštěl na hřiště již od páteční noci, nedovolil odehrát většinu plánovaných utkání.



Sobotní Extraliga se hrála pouze v Praze, kde bylo v tu dobu ještě počasí bez deště. Ve všech čtyřech utkáních byly úspěšní domácí.

Eagles Praha – Technika Brno 10:9, 6:4

Technika ztratila dvěma prohrami společné první místo s Draky, naopak Eagles poskočili až na druhou příčku. Hostům se nepodařilo spravit si náladu po startu v EP, ani oplatit domácím porážky z vlastního stadionu a nezískali tak letos proti Eagles ani jednu výhru.

Další utkání hrají Eagles opět doma a bude se na co dívat. Do Prahy jedou Draci Brno. Technika si zopakuje cestu do Prahy, tentokrát na hřiště Kotlářky.

Kotlářka Praha – Hroši Brno 2:1, 5:4

Velmi dramatická a zajímavá utkání se šťastnějšími konci pro Kotlářku. V prvním utkání si Patrick Ahearne připsal další úspěšný complete game, ale Leoš Kubát mu byl rovnocenným soupeřem. O výsledku rozhodly drobné chyby polařů Hrochů. Kotlářka vedla 2:0, Hroši snížili homerunem Jeffrey Donovana v 7. směně, ale ke zvratu nedošlo. Druhý zápas začali skvěle hosté a šli do vedení 3:0. Kotlářka ale otočila zejména zásluhou pálkařské formy Magedanze na 5:3. Hroši ještě zabojovali a díky homerunu Jablonky snížili, ale i přes další běžce na metách už více nedokázali.

Hrochy čekají v dalším kole na domácím hřišti Arrows Ostrava.

Kotlářka Praha – Olympia Blansko 4:2, 15:7

Domácí plně využili další utkání ve svém areálu Na Markétě a získali další dvě vítězství, která je posunula na 4. Příčku. V prvním zápase to ale neměli jednoduché. Kotlářka získala vedení 2:0, ale v 6. směně srovnal dvoubodovým homerunem blanenský Kašpárek. O vítězství rozhodli domácí v 8. směně. Druhé utkání bylo bohaté na body. Po dvou třetinách byl stav 6:6. Hosté se rozhodli vystřídat nadhoz – Procházka za Konvalinku, ale prvně jmenovaný byl z utkání vyloučen, a tak dohazovali hráči z pole. Této situace Kotlářka plně využila a soupeři „utekla“ až na konečný osmibodový rozdíl.

V příštím kole hraje Kotlářka opět doma a hostí úřadujícího mistra Techniku Brno. Olympia jede do Olomouce.

Práce vnějších polařůFoto Tomáš Svach

 Českomoravská liga měla původně na neděli připraveno 10 zápasů, ale hrálo se pouze jedno utkání na Tempu Praha. Tempo porazilo Orlici Choceň 6:0 a potvrdilo své postavení na 1. místě tabulky. Ostatní zápasy byly odloženy.

Pro manažery týmů a STK nyní nastává doba plánování a hledání nových termínů pro sehrání odložených utkání. Konec obou soutěží tak vzhledem k vyrovnanosti týmů nabírá ještě na větší dramatičnosti. Sledujte stránky www.baseball.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud