1. srpna 2013 • 11:47

Obří dopingový skandál: Hvězdě Rodriguezovi hrozí doživotí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedné z největších hvězd baseballové MLB a jejímu nejlépe placenému hráči Alexi Rodriguezovi hrozí podle agentury AP doživotní distanc za doping. Pálkař New York Yankees ho může odvrátit, pokud se nebude bránit suspendaci za svou roli ve skandálu.



Osmatřicetiletý Rodriguez je nejprominentnějším hříšníkem v kauze kolem floridské laboratoře Biogenesis of America, která údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Za kontakty s již uzavřenou klinikou bude nejspíš potrestáno celkově čtrnáct baseballistů, většině z nich hrozí distanc na 50 zápasů.

Trojnásobný nejlepší hráč Americké ligy a čtrnáctinásobný účastník Utkání hvězd Rodriguez čelí nejpřísnějšímu trestu, neboť údajně získával pro spolupráci s klinikou další hráče, snažil se mařit vyšetřování MLB a nebyl k jejímu vedení v minulosti upřímný. Podle AP je však pravděpodobné, že by mu byl případný doživotní distanc po odvolání zmírněn, například na 200 zápasů.

Newyorský rodák dominikánského původu Rodriguez, jenž je od lednové operace kyčle ve stavu zraněných, přiznal před čtyřmi lety, že bral zakázané látky během působení v Texasu v sezonách 2001-03. Poté však už údajně nikoli.

S Yankees Rodriguez podepsal v roce 2007 desetiletý kontrakt na 275 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud