7. srpna 2013 • 00:00

V baseballové Extralize přituhuje

Autor: ČBA
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy posledního červencového víkendu opět trochu zahustily extraligovou tabulku. Z týmů usilujících o play-off s si dvě výhry připsala Kotlářka, která má pozici jistou, a Technika, která je na hraně a bude čekat, jak budou dále úspěšní soupeři z Arrows. Ti mají stejně jako Draci (další jistý postupující do play-off) víkendovou bilanci 1:1. Bez výhry jsou pražští Eagles. Ve druhé polovině tabulky je jasná účast v nadstavbě pro Skokany, Hrochy a Tempo. 



Skokani Olomouc – Tempo Praha 1:9

Domácí trochu překvapivě podlehli nováčkovi soutěže. Hosté byli jednoznačně lepší na pálce, o čemž svědčí týmový batting tohoto střetnutí Tempo BA .306, Skokani BA .161. Bradley McAllister na kopci Tempa byl nad síly olomouckých pálkařů. Jejich čestný bod si zapsal Cameron Moule. To Titání bodovali hned ve 4 směnách a zaslouženě si odvezli své 6. vítězství v sezóně. 

Kotlářka Praha – Draci Brno 7:5

Ve šlágru soboty potvrdila Kotlářka letošní dobrou formu a získala nad Draky druhou výhru v sezóně. Všechny letošní vzájemné zápasy těchto týmů byly vyrovnané a končily těsným výsledkem.  Jako starteři se tentokrát představili Marek Minařík a Michal Sobotka – dvě mladé baseballové naděje. Michal vydržel na kopci celé utkání, Marka střídal stříbrný medailista z MEJ Lukáš Ercoli a jeho poté Jan Blažek. Draci se dostali do vedení 4:0 v půlce 5. Hry, ale domácí dokázali nejdříve 4 body srovnat a poté 3 body otočit skóre zápasu. Draci získali ze 3 hitů 5 bodů, ale tentokrát to bylo málo. 

Arrows Ostrava – Eagles Praha 11:10

Na skóre nejvyrovnanější zápas víkendu. Arrows bojují o play-off potřebují každý bod. Utkání bylo bohaté nejen na body, ale i na hity (14:17), z čehož určitě neměly radost obrany obou týmů a na zvraty, z čehož určitě neměli radost trenéři. Martin Drong vzal na sebe pozici prvního pálkaře i startujícího nadhazovače. Ta první role mu šla podle statistik lépe BA .750 – ERA 14.29. Domácí šli do příjemného vedení 3:0, avšak hosté odpověděli pěti body ve 3.inningu. Ale i ostravští byli při chuti a opět otočili kormidlo utkání na svou stranu ziskem 4 doběhů. Poté tři směny bodovali pouze Eagles a opět vedli, tentokrát 9:7. O všem nakonec rozhodla 7. hra – Eagles získali 1 bod, Arrows 4. Na tento „útok“ domácích již hosté nezvládli bodově zareagovat, a tak i přes dobrý výkon odjeli s prázdnou. 

Hroši Brno – Skokani Olomouc 8:3

Skokanům se tento víkend moc nevydařil. Po sobotní porážce od Tempa, museli v neděli překousnout i tu od Hrochů. V celém zápase dokázali bodovat až v poslední směně, kdy už ale prohrávali 0:8. Hroši nasbírali do 8.hry tři body a definitivně rozhodli v dohrávce tohoto inningu ziskem 5 doběhů. Justin Prinstein, hrající kauč Hrochů, téměř celý zápas (8,7 inn) a zaslouženě si připsal třetí winner v sezóně. Pálkařsky se na straně vítězů zaskvěli Jiří Klusáček a Ján Kužma s BA 1000 (2 ze 2). Za Skokany drželi pálakřský prapor Ondřej Antoš a Jiří Kovařík s BA .500. 

Draci Brno – Tempo Titans 18:1

Po bezbodové první směně se domácí uklidnili ziskem pěti doběhů ve 2.inningu a od této chvíli se na jejich straně pravidelně připisovaly plusové body, až se vše zastavilo na rozdílovém skóre po 7.hře.. Jan Vašourek odházel complete game a nulu na straně obdržených bodů mu pokazila 7. směna a doběh Šusty po singlech Suchánka a Krumla. Na straně vítězů se pálkařsky dařilo Thomasi Bricemu s BA .750. 

Draci Brno – Eagles Praha 19:9

Po skončení utkání s Tempem, nastoupil obhájce titulu proti dalšímu pražskému týmu a to Eagles Praha.  Začátek zápasu pak vůbec neodpovídal celkovému výsledku. Eagles se uvedli výborně a šli do vedení 3:0. Draci na tento úvod dokázali zareagova až v další směně a snížili na jednobodový rozdíl. S osudem Eagles v utkání trochu zamávala dohrávka 3. směny – homerun Schneidera a další hity i na dva auty, otočení celé pálky Draků a jejich zisk 9 bodů. Hosté se ale nevzdávali, a v půlce 5.inningu po jejich dobré pálce byl stav zápasu hratelných 9:11. O všem tak rozhodla 7. Směna a dalších 7 bodů na straně Draků. Rozdílové skóre určil stylově dvoubodový homerun Ondráčka. 

Kotlářka Praha – Arrows Ostrava 3:0

Domácí udrželi dobrou formu i v neděli a plně využili výhody domácího hřiště ziskem dvou výher.  Complete game s nulou odházel Jason Daniels. Za ostravské se tentokrát představili Martin Kubovčík a Adam Král. Ostravští sice Kotlářku přepálili, ale nedokázali své hity přetavit v body. Domácím se v tomto směru dařilo lépe, bodové zisky si rovnoměrně rozdělili do každé třetiny utkání a připsali si již 26. vítězství v této sezóně (vloni jich měli 19). 

Eagles Praha – Technika Brno 1:11

Zato další pražský zástupce si tento víkend nezapíše mezi své vydařené. Tři porážky, z toho dvě rozdílem, nedělají loňským finalistům dobrou vizitku. Technika má nůž na krku a musí vyhrávat, aby udržela naději na play-off a zatím se jít to daří. V zápase na pálce jasně dominovala – týmový BA .333 oproti .103 Eagles a zaslouženě si odvezla body do Brna. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud