12. srpna 2016 • 18:30

Finále začíná! Kotlářka je nažhavená, chce obhájit, Draci jsou v klidu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrchol baseballové sezony je tady. V extralize se o mistrovský titul utkají Draci Brno s Kotlářkou Praha. Pokud vyhraje brněnský tým, získá jubilejní dvacátý titul. V případě vítězství Kotlářky půjde o druhý triumf v soutěžil. První zápas finálové série začne v sobotu od 13:00 v Praze na Markétě, kde se pokračuje ve stejném čase také v neděli. V Brně se bude hrát v příštím týdnu v pátek a v sobotu vždy od 20:00.



Úřadující mistři z Prahy jsou nažhaveni, věří si. „Zápasy s Draky je vždycky padesát na padesát. Bude to o maličkostech. Začínáme doma, popereme se s tím,“ prohlásil Ondřej Chocholatý, manažer Kotlářky Praha.

Jejich pálkařská opora Jakub Sládek pak poslal soupeři vzkaz. „Víme, že Draci mají skvělou obranu, nejsou jednoduchým týmem k poražení. Musíme rozhodnout v útoku, nebát se, být agresivní,“ vyhlásil Sládek.

Co na to Draci? Jsou v klidu… Devatenáctinásobní šampioni nechtějí sérii prožívat víc, než je třeba. Arnošt Nesňal, manažer brněnského týmu, vyžaduje stoický klid. „Dobře ví, proč to udělal. Jde nám hlavně o konstantní výkon, abychom zahráli to, co umíme. Více se prožívat nemusí. Když se v baseballu tlačí moc na sílu, tak se to negativně vrátí,“ pochopil jeho záměr pálkař Michal Ondráček. „Myslím, že jsme tým na finále moc dobře naladili.“

Kotlářka disponuje velkou palebnou silou - nejlepším letošním pálkařem je Australan Mitchell Nilsson, předvedl již 15 homerunů. „Rozhodně se nemohu souboje s Draky dočkat. Vím o tom, že útočí na svůj dvacátý titul, neuvěřitelné číslo. Budou mít hlad,“ prohlásil Nilsson, který má obavu hlavně z jednoho hráče Draků – nadhazovače Jasona Jarvise.

Oba se moc dobře znají. „Osobně si myslím, že Jason je nejlepším nadhazovačem v lize. Bude ho velmi těžké ho porazit, ale ve finále se může stát cokoliv,“ dodal Nilsson. Půjde tedy o souboj dlouhodobě nejlepšího pálkaře s nadhazovačem.

Finále baseballové extraligy bude každopádně oslavou domácího baseballu. Na Kotlářce se bude divákům podávat speciální pivo od Matušky, které pomáhali vařit hráči pražského týmu.

První zápas se rozehraje v sobotu od 13:00. „Baseball se dostává čím dál více do popředí pozornosti veřejnosti, na semifinále přišly stovky lidí. Vědí, že je to zábava. U nás se k tomu ještě dobře najedí a napijí,“ dodal Chocholatý z Kotlářky Praha.

Program finále baseballové extraligy
Kotlářka Praha – Draci Brno
Sobota 12. 8.: 13:00 (Kotlářka)
Neděle 13. 8.: 13:00 (Kotlářka)
Pátek 19. 8.: 20:00 (Draci)
Sobota 20. 8.:  20:00 (Draci)
Neděle 21. 8.: 13:00 (Kotlářka)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud