7. srpna 2016 • 21:18

Finále baseballové extraligy si opět zahrají Kotlářka a Draci Brno

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o titul mají ty týmy snad předplacený. Počtvrté za sebou se ve finále domácí baseballové extraligy utká Kotlářka Praha s Draky Brno. Rozhodly o tom víkendové semifinálové zápasy. Úřadující mistři zaznamenali s Eagles Praha dvě vítězství a celkově vyhráli 3:1 na zápasy. Draci Brno neprohráli s Arrows Ostrava ani jedno utkání a po výhře 6:5 v sobotu mohli slavit postup finále. Tam bude brněnský tým útočit na jubilejní dvacátý titul.



„Celkový výsledek neodpovídá průběhu s Arrows. Museli jsme si opravdu dávat pozor, Ostrava předváděla velmi kvalitní baseball,“ řekl Arnošt Nesňal, manažer Draků Brno, kteří se do finále extraligy dostali podvaadvacáté za sebou.

Baseballisté Arrows Ostrava prohlašovali, že se budou snažit hrát útočně, což nakonec nevyšlo. „Bohužel jsme nedali tolik bodů, kolik jsme chtěli. Navíc Draci zahráli v obraně mnohem lépe než my,“ tvrdil Jakub Malík, pálkař Arrows Ostrava.

Kotlářka se v semifinálové sérii proti Eagles trápila zejména v úvodu. Na svém hřišti nejprve prohrála první zápas a druhý vybojovala v dramatické koncovce. „Projevila se třítýdenní pauza, dlouho jsme se rozehrávali. V dalších zápasech jsme začali lépe hrát na pálce,“ popisoval Ondřej Chocholatý, manažer Kotlářky Praha.

U krčského týmu bylo klíčové, že chybělo několik nadhazovačů. „Celý rok jsme bojovali se soupiskou, sezonu jsme odehráli v desíti lidech. Zaslouží si absolutorium, protože hráči hráli velmi stabilně,“ prohlásil Ladislav Chlup, trenér Eagles Praha.

Finálová série mezi Kotlářkou a Draky začíná už o víkendu. „Chceme zapomenout na to, že hrajeme o jubilejní titul, budeme si plně užívat každý moment na hřišti,“ tvrdil Nesňal z Draků Brno. Velmi vyrovnaný průběh vyhlíží Chocholatý z Kotlářky. „Základ bude porazit Jasona Jarvise, jejich nejlepšího nadhazovače. Bude to o maličkostech. Začínáme doma, popereme se s tím.“

Baseballová extraliga, semifinále play-off: Eagles Praha – Kotlářka Praha 2:13, 4:10. Konečný stav série: 1:3. Draci Brno – Arrows Ostrava 6:5. Konečný stav série 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud