5. června 2018 • 18:18

Amerika na baseballové extralize. Matuška Day přilákal stovky lidí

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Matuška Day, první ročník pivních slavností na Kotlářce Praha, přilákal na baseballovou extraligu stovky fanoušků. Těm se kromě dobrého sportu servírovaly tradiční české ležáky nebo americké svrchně kvašené piva typu ALE „Lidí na baseballe bylo snad nejvíce, co jsem kdy viděl. Podařilo se nám dostat americkou atmosféru z baseballových stadionů do Prahy,“ liboval si Adam Matuška, úspěšný sládek a baseballový hráč.



Pivo jako doplněk sportovních událostí? Tak to přesně během Matuška Day nebylo. Zlatavý mok hrál v sobotu na baseballovém hřišti hlavní roli. Diváci mohli ochutnávat celkem 12 druhů, od tmavých, světlých, k silnějším, jako třeba Zlatá raketa 17% nebo Hellcat 21%. Z proslulého pivovaru Matuška bylo připraveno celkem 840 litrů! „Nakonec se všechno nevytočilo, nescházelo ale mnoho. Zájem byl obrovský. Jen mě mrzela ta fronta. Příště budeme lépe připravení,“ konstatoval Adam Matuška, vrchní sládek proslulého pivovaru z Broum.

I když bylo vedro, lidé si vychutnávali alkoholově silnější kousky s tropickými až s citrusovými chutěmi. „Překvapilo mě, že hodně rychle došla jednadvacítka Hellcat, tedy nejsilnější pivo. Jinak největší zájem byl o desítky,“ pochvaloval si Matuška, baseballový hráč a člen týmu Kotlářka Praha, který se byl podívat na několik zápasů v americké MLB. „Lidé na hřišti kempovali, popíjeli a jedli obrovské hamburgery. Takhle to přesně probíhá i v USA. Parádní atmosféra.“

Domácí tým hostil v rámci extraligy Hrochy Brno ve dvojutkání. Ten první Kotlářka prohrála 4:1, vše si však vynahradila v tom následujícím. Pražští baseballisté porazili Hrochy 12:0, pomohli si také třemi homeruny, tedy odpaly za plot. „Bohužel jsem neviděl ani jeden. Snad příště. Určitě chceme Matuška Day zopakovat,“ vyhlásil sládek a baseballista, který si v letošním roce dal od sportu pauzu.

A zda zbylo také nějaké pivo pro baseballové hráče? „Naštěstí nám pořadatelé schovali sud, takže jsme si mohli také dát,“ tvrdil Jakub Sládek, který byl s baseballem v USA a v Japonsku. „Jsem moc rád, že se konečně v Česku něco vymýšlí pro diváky. Hodně kamarádů a známých mi psalo, že si den na Kotlářce Praha užili, a to baseball viděli poprvé v životě.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud