25. září 2018 • 12:51

Draci Brno budou bojovat s Arrows Ostrava o baseballový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverénní vládci baseballové extraligy Draci Brno budou od pátku bojovat ve finálové sérii play off na tři vítězství s Arrows Ostrava o svůj dvaadvacátý titul. Brňané vyhráli základní část extraligy i nadstavbu a postoupili do finále přímo, Arrows vyřadili v semifinále ve dvou zápasech Eagles Praha. Oba soupeři na sebe narazili ve finále před rokem a Draci tehdy vyhráli sérii 3:1 na zápasy.



V historii české extraligy Draci nedosáhli na celkové prvenství jen dvakrát. V roce 2011 jim titul sebral městský rival Technika a před třemi lety podlehli ve finále Kotlářce.

Draci se s Arrows utkali v této sezoně v sedmi zápasech a šestkrát vyhráli. "Arrows Ostrava mají kvalitní tým. Hlavní síla je na pálce v kombinaci s jejich malým hřištěm. Na druhé straně my máme velice dobré nadhazovače a dobrou obranu. Pořád máme stejnou motivaci získat opět titul. Věřím, že uděláme méně chyb a vyhrajeme," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer Draků Arnošt Nesňal.

Základ brněnského týmu stojí na českých hráčích, ale bude mu chybět Adam Hajtmar, který podstoupil operaci kolena. Tým v červnu opustil Wesley Roemer, který se nedohodl s vedením klubu na dalších podmínkách. Celou sezonu v Brně působí Američan Dondrei Hubbart, druhou zahraniční oporou je Australan John Hussey.

První finálový duel je na programu v pátek od 19:00 v Brně, druhý se bude hrát v sobotu od 16:00 v Ostravě a třetí v neděli od 14:00 opět v Brně. Případné další pokračování série je připraveno na pátek 5. října v Ostravě a o den později v Brně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud