18. května 2011 • 21:56

Woods se po čtrnácti letech pakuje z elitní desítky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný americký golfista Tiger Woods vypadne po čtrnácti letech z elitní desítky světového žebříčku. Bývalá dlouholetá jednička se potýká po předloňském odhalení svých nevěr s poklesem formy a v novém vydání žebříčku mu bude příští pondělí patřit nejlépe jedenácté místo.



Pětatřicetiletý Woods, jenž naposledy vyhrál turnaj před 18 měsíci v Austrálii, nebude v desítce poprvé od 6. dubna 1997. Tehdy byl ještě třináctý, nicméně hned následující týden vyhrál Masters, první ze svých 14 turnajů kategorie major, a desítku od té doby neopustil.

I když se Woods v posledních měsících na golfových hřištích spíše trápí, podle magazínu Forbes je stále jedničkou mezi americkými sportovními celebritami. Podle dnes zveřejněného seznamu stovky nejmocnějších lidí v zábavním průmyslu patří Woodsovi, který si ročně vydělá 75 milionů dolarů, celkově šesté místo.

Druhým nejvýznamnějším sportovcem je podle Forbesu LeBron James (celkově 10.) a třetím další basketbalista Kobe Bryant (14.). Seznamu dominuje zpěvačka Lady Gaga.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud