9. února 2012 • 09:12

Nevídaný golfistův výkon. Dvě hole in one v jednom kole

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný golfista Tiger Woods trefil ve své kariéře osmnáct hole in one, tedy míček z odpaliště přímo do jamky. Ale jen dvakrát se mu to podařilo na turnaji PGA Tour. Svoje si teď o jeho výkonech může myslet švédský hráč Daniel Chopra, jemuž se dvě hole in one podařilo zahrát během jediného kola! Životní trefy zaznamenal v tréninku na hřišti Pebble Beach Golf Links, kde právě začíná prestižní turnaj AT&T.



„Byl jsem jako Tiger Woods na steroidech; tak rozpumpovaný,“ řekl podle zámořských médií Chopra. „Myslím, že nadšenější jsem na golfovém hřišti ještě nikdy v životě nebyl. Bylo to lepší než vyhrát turnaj,“ radoval se.

Srovnání má Chopra několik let staré. Turnaje na okruhu PGA Tour vyhrál jenom dva, na rozmezí let 2007 a 2008. Tehdy mu sice byla připisována nadějná budoucnost, tu ale nenaplnil, a nyní, ve svých osmatřiceti letech, se motá kolem 250. místa na světě.

Na slavném hřišti Pebble Beach napřed přímo do jamky poslal míč na tříparové (104 yardů) sedmičce. Oslavil úspěch, pokračoval a znovu skóroval na sedmnáctce, dlouhé 176 yardů, rovněž s parem tři.

Podle specializovaného serveru Hole-In-One Registry je pravděpodobnost takového výsledku 67 milionů ku jedné.

Pohled do historie ale ukazuje, že možné jsou i ještě lepší věci. Třeba John Hudson, tehdy 25letý golfista, zahrál dvě hole in one na dvou po sobě jdoucích jamkách. Povedlo se mu to v roce 1971 v anglickém Norwichi.

Na US Open v roce 1989 zahráli hole in one dokonce čtyři hráči v jednom kole. Všichni se trefili na jamce číslo šest.

Rekordmanem je jistý Norman Manley, v jehož rejstříku je 59 hole in one.

Ovšem ani Daniel Chopra není v tomto oboru žádný zelenáč. Hole in one trefil jednou v roce 2007 v New Orleans, o rok později v SilverRock Resortu a v roce 2009 na hřišti Liberty National.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud