18. dubna 2012 • 13:49

Špičkové golfistky čeká letos v Česku těžší hřiště

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diváci budou moci procházet snadněji po chodníkách, golfistkám však ztíží život úpravy hřiště Albatross, kde se 22. až 24. června odehraje Raiffeisenbank Prague Golf Masters. Před kláním Ladies European Tour přibyly písečné bunkry a dokonce i jezero, některé jamky se zúžily.



„Důvod změn je jasný, chceme hráčkám, ale i všem ostatním golfistům hřiště ztížit a zároveň zpestřit. Vysadili jsme padesát nových stromů, hřiště by mělo být ještě hezčí. Za dva měsíce bude v plné kráse,“ slibuje jeho hlavní správce Jiří Dvořák.

Elitní golfistky zavítají na hřiště ve Vysokém Újezdě u Prahy podruhé. „Hřiště je ve skvělé kondici. Pouze jedné jamce posuneme odpaliště,“ uvedl Andy Lott, ředitel turnaje. „Jsme rádi zpět.“

Vzhledem k navýšení dotace na 250 tisíc eur, tedy asi 6,2 milionu korun, naroste oproti loňsku počet účastnic turnaje na 126.

„Už teď máme hráčky ze všech kontinentů kromě Antarktidy. Máme i golfistky z top ten,“ lákal Jan Jenčovský, prezident České golfové federace.

Českou hvězdou bude Klára Spilková. Vítězství by měla obhajovat Francouzka Jade Schaefferová. Největší zahraniční esa třeba včetně anglické hvězdy Laury Daviesové však stále ještě čekají, zda nezískají místo na turnaji LPGA v Kanadě.

„Doufají, že se tam dostanou na základě umístění na světovém žebříčku. Ale vím, že chtějí přijet, pokud budou moct,“ slibuje ředitel turnaje Andy Lott.

Česká federace bude moct rozdělit divoké karty, z nichž jednu možná získá Ruska Věra Šimanská, olympijská vítězka v moderní gymnastice, jež hraje golf od roku 2006. Další budou patřit nadějným českým hráčkám.

„Nechceme karty rozdělovat podle pořadí v žebříčku, ale dávat je perspektivním hráčkám. Jednáme s kolegy ze Slovenska a Rakouska, aby měly možnost zahrát si tři turnaje,“ vysvětloval promotér turnaje Robert Klotz.

Vstupenky na turnaj jsou k dispozici v předprodeji v sítích Ticketstream a Ticketportal. Na pátek budou stát pro dospělé 150 korun (na místě 300), na víkendové dny vždy 250 korun (500), permanentka na celý turnaj vyjde na 600 (1100) korun. K dispozici bude i rodinné vstupné či „VIP“ vstup s kompletním servisem.

„Daří se nám i spolupracovat s partnery, kteří budou nabízet vstupenky svým klientům. Chceme, aby nešel jen jeden dav s naší hráčkou, ale aby se diváci ztotožnili i s dalšími,“ dodal Klotz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud