24. června 2012 • 18:32

Před měsícem jí zemřela matka, teď Reidová vyhrála Prague Masters

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý ročník golfového turnaje okruhu LET Prague Golf Masters vyhrála Angličanka Melissa Reidová. Tři kola na hřišti Albatross zakončila s výsledkem devět ran pod par. O ránu zpět byla druhá Diana Lunaová z Itálie. České hráčky neprošly cutem do závěrečného dne.



Reidová dosáhla vítězství měsíc po smrti své matky, která zahynula při autonehodě v Německu cestou na akci LET do Mnichova. Čtyřiadvacetiletá Angličanka se na turnaje vrátila po tragédii nyní v Češku a zazářila.

"Z pohledu toho, co se naší rodině stalo, je tohle úžasné. Doufejme, že je to dobrá zpráva, která v této hrozné době naše tváře trošku rozzáří," uvedla.

Reidová vstupovala do finále na vedoucí pozici a o titul nakonec bojovala s Italkou Lunaovou. Na sedmnáctce zahrála Angličanka birdie a na poslední osmnácté jamce potřebovala par. Dostala se do problémů, ale těžký pat trefila do jamky.

"Po tom všem, čím jsem prošla, jsem nervózní nebyla a v klidu patovala. Trenér mi doma říkal, že mě tahle tragédie zocelí, říkali to i kamarádi a myslím, že to tak je," řekla Reidová na webu okruhu LET po zisku čtvrtého titulu.

"Vím, že musím bojovat, protože ve srovnání s tím, čím jsem si prošla, už nic nevypadá tak špatně."

Díky titulu si připsala do finančního žebříčku 37.500 eur (necelý milion korun) a získala doživotní čestné členství na Albatrossu.

Domácí golfistky se neprosadily, ani jedna z osmi hráček neprošla už v sobotu cutem. Loni devátou Kláru Spilkovou dělila od postupu do finále jedna rána, skóre +3 nestačilo a sedmnáctiletá profesionálka obsadila 71. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud