22. srpna 2014 • 19:30

Golfista Donaldson vede Czech Masters, Češi neprošli cutem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez českých golfistů bude pokračovat turnaj elitní série European Tour na Albatrossu u Prahy. Ani jeden z devíti domácích hráčů neprošel po dvou kolech cutem do víkendových bojů. V čele D+D REAL Czech Masters 2014 je favorizovaný Jamie Donaldson z Walesu se skóre -9.



Nejlepším českým hráčem byl Stanislav Matuš, který zvládl druhé kolo za výborných -2, ale celkově měl dvě rány nad par a za cutem zaostal o dva údery. O další dvě rány byli horší Lukáš Tintěra, Aleš Kořínek a osmnáctiletý amatér Vít Novák.

"Je to o zkušenostech. Jeden turnaj tady nestačí. Je to obrovský a skvělý, ale je to málo, abychom získali zkušenosti a mohli uspět. Potřebujeme hrát víc a otrkat se. A na Challenge Tour (druhé evropské lize) je vidět, že výsledky se dají uhrát, protože už víme, co a jak," řekl Matuš, který letos na Challenge Tour třikrát prošel cutem, což se mu v minulosti nepovedlo.

Právě Matuš byl největší českou nadějí na Albatrossu. Ve čtvrtek ale špatně patoval na druhé devítce a skončil s výsledkem +4. Ve 2. kole se zlepšil na 70 ran, posunul se na +2 a skončil na 96. místě. "Prostě jsem nepředvedl dobré první kolo. Možná to byl tlak, možná ne, ale ve druhém to šlo. Byl jsem uvolněnější a víc jsem si to snažil užít," řekl golfista. "Cítím, že to jde dál a dál a za rok to bude minimálně cut."

Přesouvající se diváci.
Přesouvající se diváci.

Druhé kolo začal nadějně Tintěra. Na sedmi jamkách zahrál dvě birdie a na dvě rány se přiblížil cutu. Jenomže na osmičce udělal double bogey a do konce kola už neskóroval, naopak přidal ještě jedno bogey a víkendový program ho mine.

"Jedna jamka se vesměs nepovedla, jinak jsem útočil na birdie, ale je škoda, že to tam stejně jako první den nic moc nespadlo," řekl Tiněra. "Vypadalo to slibně a věřil jsem, že cut dám. Bohužel jsem těsně míjel paty. Numericky byl cut hrozně daleko, ale herně mnohem blíž. Asi na to ještě nejsme připravení, i když to nerad říkám, protože jsem byl přesvědčený, že na to máme. Jsem zklamaný," řekl Tintěra.

Donaldson usiluje v Česku, kam se European Tour vrátila po třech letech, o potvrzení účasti v evropském týmu pro Ryder Cup. K tomu potřebuje získat 30 tisíc eur, což se rovná umístění do 7. místa, a hraje výborně. První den zvládl za 66 ran, druhý za 69, přičemž o dvě rány přišel na svých posledních třech jamkách. Na prvním místě má náskok jedné rány před Grégorym Bourdym z Francie.

Zlepšil se také další adept na Ryder Cup Stephen Gallacher. Skot obešel druhý den za -5 a posunul se na dělené třetí místo o dvě rány za Donaldsona.

Na Golf European Tour Albatross se polili vodou v rámci charitativní akce Ice Buckett Challange Bernd Wiesberger (vlevo) a Joost Luiten
Video se připravuje ...

Přesouvající se diváci.
Přesouvající se diváci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud