5. prosince 2014 • 12:40

Woods byl k smíchu, dvakrát trefil strom a je na turnaji poslední

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavnému americkému golfistovi Tigeru Woodsovi návrat po čtyřměsíční pauze způsobené zraněním zad vůbec nevyšel. Bývalý první hráč světa zahrál ve čtvrtek na akci pro pozvané Hero World Challenge, kterou pořádá, 77 ran a je mezi osmnácti soupeři poslední. V čele je mladík Jordan Spieth se skóre o 11 ran lepším než Woods.



Woods hraje první turnaj po čtyřech měsících po zranění zad a premiérově i po změně trenéra švihu, kterým je teď Chris Como. Na hřišti Isleworth nevídaně chyboval při krátké hře a špatně patoval. Především krátké přihrávky do greenu několikrát zkazil, předvedl jedno double bogey, další čtyři bogey, jen jedno birdie, a proto zapsal pět ran nad par. Zároveň dvakrát trefil strom.

„Bylo to příšerné. Přitom nemám pocit, že bych míče trefoval špatně, ale moje krátká hra byla strašná,“ řekl Woods, který například na pětiparu třináctky potřeboval tři krátké přihrávky, tzv. chipy, aby se dostal na green a tak místo šance na birdie měl bogey.

„Dnešek byl divný. Jsem určitě překvapený, že jsem chipoval tak špatně. Snad to bude jenom lepší,“ doufá Woods. „Byl to jeden z těch dní, kdy se mi nedařilo vůbec nic.“

VIDEO: Woods si na hru zatím zvyká

Woodse je přitom zdravý, zranění zad vyléčil a během hry ho vůbec neomezovalo.

„Necítím absolutně žádnou bolest. To jsme neřekl už hodně dlouho,“ říká Woods. „Mám ještě tři dny. Když se mi v pátek podaří zahrát pod par, možná mě ještě čeká dobrý víkend. Doufám, že se dostanu zpátky do hry.“

Woodsovu přítelkyni, americkou lyžařku Lindsey Vonnovou, čeká v pátek návrat po téměř roční pauze, v které absolvovala operaci zraněného kolene. Čeká ji sjezd Světového poháru v Lake Louise.

„Jsem si jistá, že budu trochu nervozní, a to je dobrá věc,“ líčí Vonnová, kterou v sobotu čeká další závod ve sjezdu a v neděli pojede super-G.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud