12. prosince 2015 • 16:22

Spilková v Dubaji nezářila. Ale za rok vydělala nejvíc v kariéře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Klára Spilková zakončila svou pátou sezonu na okruhu Ladies European Tour 48. místem na turnaji v Dubaji. Vítězkou Ladies Masters se stala stejně jako před rokem Číňanka Feng Šan-šan, která ovládla i finanční žebříček evropského seriálu. Spilková v něm obsadila díky výdělku 69 820 eur (1,8 milionu korun) 21. místo, což je její nejlepší výsledek v kariéře.



Dvacetileté české hráčce se nepovedlo v Dubaji navázat na loňskou desátou příčku hlavně vinou nepovedeného třetí kola, v němž si připsala 77 ran, což znamenalo její nejhorší výsledek za pět účastí na Ladies Masters. V průběžném pořadí po pátku klesla z 22. pozice na 55. místo.

"Včerejší kolo bylo náročné. Na sedmé jamce jsem začala špatně trefovat rány do greenu a bylo těžké se zkoncentrovat zpět. Až ke konci přišla dvě pěkná birdie, ale výsledek to moc nevylepšilo," uvedla Spilková.

Vloni se Kláře Spilkové v Dubaji dařilo lépe
Vloni se Kláře Spilkové v Dubaji dařilo lépe

Dnes zahrála 72 úderů a poskočila o sedm pozic. Turnaj zakončila s bilancí pět ran nad par. "Dnešní den naopak začal slibně a měla jsem dobře našlápnuto. Drivy i krátkou hru jsem měla úžasnou, ale stejně jako včera mě zlobily rány do greenu. Na poslední jamce jsem ránou do greenu skončila ve vodě," řekla česká hráčka.

Vystoupení na svém čtrnáctém letošním turnaji označila za solidní. "Nejvíc mě však potěšilo 21. místo na konečném žebříčku LET. Splnila jsem si tak svůj letošní cíl a oproti minulému roku se zase posunula a zlepšila. Už se těším na sezonu 2016 a doufám, že ji odstartuju už v Austrálii," uvedl Spilková. Loni byla v konečném žebříčku třiatřicátá se ziskem 58.711 eur.

Šestadvacetiletá Feng Šan-šan ovládla soutěž s rekordním náskokem 12 ran a v Dubaji triumfovala celkově potřetí. Vítězka čtyř turnajů americké LPGA si připsala pátý titul na evropském okruhu a finanční žebříček LET opanovala jako první Číňanka v historii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud