Radek Špryňar
1. července 2017 • 13:21

Parádní výkon golfistky Kláry Spilkové: Cutem do top 15!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvěle rozehrála Klára Spilková svůj teprve druhý americký turnaj v kariéře. Na KPMG Women´s PGA Championship tentokrát neměla vůbec problém s cutem a v největší světové konkurenci si letošní vítězka Ladies European Tour poradila znamenitě.



Na hřišti Olympia Fields u Chicaga zahrála v prvním kole 71 ran, tedy par, a ve druhém toto skóre ještě vylepšila o tři rány na 68. Celkově tak zapsala 3 pod par, což ji dostalo nejen bezpečně cutem (+2) s rezervou pěti ran, ale česká profesionálka se v polovině druhého majoru sezony dělí o 15. místo.

„První kolo jsem začala bogey, kdy jsem první ránu zahrála málem do vody. Zapůsobila na mě nervozita, ale dokázala jsem se hned zkoncentrovat. Celý den byl jako na houpačce. Spoustu jamek jsem zachránila úžasnou příhrou. Dohrála jsem nakonec v paru a pěkně jsem si oddechla,“ řekla Klára Spilková.

Do druhého kola nastoupila již mnohem jistější. „Celý den jsem hrála na jistotu, byla jsem trpělivá a čekala jsem na birdie. Nakonec se to vyplatilo a na posledních dvou jamkách jsem birdie skutečně zahrála,“ popsala Klára, která výborně putovala, když první den měla jen 27 puttů a druhý den 28.

„První úkol, projít cutem, jsem si splnila a teď mě čekají další dva dny plné golfu,“ těšila se hráčka, ztrácející jen dvě rány na Top 10.

Turnaj vedou Američanka Danielle Kang a Korejka Sei Youn Kim, obě zahrály 69-66 a celkově 7 pod par. O 15. místo se stejně jako Klára Spilková dělí také Nelly Korda s -3 (69-70). Její starší sestra Jessica zahrála par (70-72) a dělí se o 41. příčku. Cutem neprošla s +4 další hráčka českého původu, Němka Sandra Gal.

Do třetího kola nastupuje Klára Spilková v sobotu 1. července v 11.28 místního času (minus 7 hodin oproti SELČ), její spoluhráčkou bude Američanka Marina Alex.

Live scoring najdete na http://www.lpga.com/leaderboard



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud