17. července 2018 • 17:23

Skvělý úspěch! Mladé české golfistky sahaly na ME po bronzu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkým úspěchem skončilo z českého pohledu mistrovství Evropy hráček do 18 let. Národní tým ve složení Sarah Hricíková, Tereza Koželuhová, Gabriela Vítů, Patricie Macková, Tereza Chlostová a Agáta Vahalová vybojoval vynikající čtvrté místo z devatenácti evropských týmů. „Musí se nám to tedy hodnotit velmi kladně,“ uvedl Milan Mojžíš, kapitán výběru. České golfistky na šampionátu ve Švédsku měly dokonce na dosah třetí příčku.



Češky vyrovnaly historicky nejlepší umístění z roku 2015. A přitom mohlo být ještě lépe, bronz byl blízko.

Po úvodních dvou kolech, hře na rány, postupoval český tým do play off z výborného čtvrtého místa, které obhájil i po jamkových soubojích. Ve čtvrtfinále české dorostenky zvítězily nad silným týmem Německa, o postup do finále prohrály s favorizovanými Italkami.

Do utkání o bronzové medaile proti Švédkám nevstoupily české reprezentantky příliš dobře, po dopoledních forsoumech prohrávaly 0:2. Což bylo nakonec rozhodující. Odpolední singly rozehrály o poznání lépe, Gabriela Vítů velmi rychle zvítězila.

Jenže Sarah Hricíková a Patricie Macková po vyrovnaných soubojích prohrály na poslední 18. jamce, Tereza Koželuhová a Tereza Chlostová svá vyrovnaná utkání půlily.

Takže výsledek nakonec vyzněl pro Švédky v poměru 5:2. „K bronzu mnoho nechybělo, dva duely dopadly smolně porážkami na osmnácté jamce,“ hodnotil týmový kapitán Milan Mojžíš. „Jeli jsme sem s cílem postoupit z kvalifikace do prvního koše a nakonec z toho byl boj o medaile, proto se nám mistrovství hodnotí velmi kladně. Hráčkám bych chtěl poděkovat za skvělé výkony,“ dodal Mojžíš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud