16. srpna 2019 • 13:57

Legenda selhala. Golfista Els na Czech Masters neprojde cutem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz čtyř turnajů kategorie major a bývalý první golfista světa Jihoafričan Ernie Els neprojde na D+D Real Czech Masters cutem. Po dvou dnech má na Albatrossu dvě rány nad par a v rozehraném kole je čtyři údery od postupu. O víkendový start na akci série European Tour ve Vysokém Újezdu na Berounsku bojují Češi, největší šanci má Stanislav Matuš.



Els figuroval už po prvním kole (73 ran) daleko za hranicí cutu a dnes zahrál znovu ránu nad par. "Jsem hodně zklamaný, že si o víkendu nezahraju, protože se mi hřiště moc líbí. Moje hra nebyla tak špatná, ale neproměňoval jsem paty," řekl Els, kterému od druhé poloviny 2. kola nesla hole jeho dvacetiletá dcera Samantha, protože jeho caddie Ricky Roberts musel kvůli rodinným problémům odjet.

Mimo postup jsou domácí amatér Jakub Bareš a Aleš Kořínek, po prvním kole nejlepší z českých hráčů. Bareš zakončil druhý den s birdie, ale osmnáct jamek obešel s ránou nad par a s celkovým skóre -1 je jeden úder za hranicí cutu. Kořínek je na tom o ránu hůř.

"Jsem spokojený, že jsem pod parem s výsledkem minus jedna, ale dneska spokojený nejsem. Nepadaly mi paty, bylo to spíše o záchranách a nevyužíval jsem šance," řekl Bareš, který po sezoně plánuje přestoupit k profesionálům. "Je to možné. Inspiroval jsem se a chci to určitě zkusit," dodal.

Matuš začal druhé kolo dvěma birdie a má -3, což by na cut stačilo. Ve hře může být v případě výtečného kola ještě Jan Cafourek. Naposledy prošel na Czech Masters z Čechů cutem před třemi lety Filip Mrůzek, kterému se to letos nepovede.

Ernie Els skončil překvapivě brzy
Ernie Els skončil překvapivě brzy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud