10. července 2009 • 22:51

Mickelson nebude startovat na British Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý muž golfového žebříčku Phil Mickelson dnes podle očekávání oznámil, že nebude startovat příští týden na British Open. Vítěz tří turnajů kategorie major už v červnu označil svůj start ve Skotsku za velmi nepravděpodobný, protože chce být poblíž manželce Amy, jež má rakovinu prsu.



Devětatřicetiletý Mickelson naposledy startoval před třemi týdny na US Open, kde obsadil popáté v kariéře druhé místo. To už věděl, že jeho manželku čeká operace, které se podrobila 1. července.

Rakovinou prsu navíc trpí i jeho matka, jež se měla zákroku podrobit dnes v Houstonu."Jsem sice profesionální golfista, ale vždycky jsem říkal, že mou prioritou číslo jedna je rodina. Proto nebudu příští týden startovat na British Open v Turnberry," uvedl na svém webu Mickelson, jenž nepřidal příliš detailů k zdravotnímu stavu své manželky.

"Je to pro nás čas zkoušek. Čekáme na výsledky dalších testů, ale máme skvělou lékařskou péči a jako vždy zůstáváme optimisty," řekl slavný levák.

Absencí na British Open tak skončí jeho série startů na 61 turnajích kategorie major, která byla nejdelší mezi všemi aktivními hráči. Mickelson zatím hrál na všech majorech od US Open 1994, před nímž vynechal Masters kvůli zlomenině nohy z lyžování.

Jeho bilanci nyní ve Skotsku vyrovná Vijay Singh z Fidži, který v Turnberry odehraje 61. major za sebou.Absolutním rekordmanem je Jack Nicklaus, jenž nevynechal 146 turnajů nejvyšší kategorie v řadě mezi lety 1962-1998.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud