12. října 2009 • 09:14

Golfisty USA dovedl k výhře Woods

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američtí golfisté v čele se světovou jedničkou Tigerem Woodsem obhájili vítězství v Prezidentském poháru. Týmovou soutěž vyhrály USA v San Francisku nad výběrem "zbytku světa" mimo Evropu stejným rozdílem jako před dvěma lety 19,5:14,5.



Rozhodující bod zaznamenal v neděli symbolicky Woods, jenž porazil 6/5 Korejce Jang Jong-una, který ho v srpnu připravil o titul na PGA Championship. Třiatřicetiletý hráč tak poprvé v kariéře zaznamenal v týmové soutěži, Presidents Cupu nebo Ryder Cupu, vítězný bod. A ani o tom nevěděl.

"Ó, perfektní. Jen jsem se snažil získat svůj bod. Věděl jsem, že vedu o pět, a snažil jsem se to zvýšit na šest," uvedl Woods, jenž zápas zakončil na třinácté jamce dvoumetrovým patem.

Před ním se v závěrečný den v Harding Parku postarali o americké body Stewart Cink, Hunter Mahan, Anthony Kim a Sean O'Hair. Vítěz čtrnácti turnajů kategorie major Woods zakončil týden s bilancí pěti výher a žádné prohry, což před ním v historii soutěže dokázali jen Mark O'Meara v roce 1996 a Šigeki Marujama o dva roky později.

V Prezidentském poháru, který se koná od roku 1994 jednou za dva roky, mají Američané výrazně kladnou bilanci šesti výher, jedné remízy a jedné porážky. Na domácí půdě zůstali stoprocentně úspěšní.

USA - mezinárodní výběr 19,5:14,5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud