Jiří Punčochář
13. ledna 2010 • 11:23

Turnaje se nemohou Woodse dočkat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tiger Woods ještě neprolomil mlčení ohledně svého návratu na hřiště, ale pořadatelé velkých akcí se už o něj přetahují. Každý chce, aby svoji „novou“ kariéru po aféře s nevěrou začal slavný golfi sta právě na jeho turnaji.



Prý to může být velmi brzo, možná už na konci ledna v San Diegu. Ale zcela vážně se diskutuje o březnu.

Místo světové golfové jedničky, které už 240 týdnů v řadě okupuje Tiger Woods, bude letos v sázce. Ale Woods samotný sezonu ani kvůli obřím soukromým turbulencím nevynechá, půjde si pro další tituly na majorech. A pokud chcete odhad data jeho návratu, zkuste polovinu března a turnaj WGC-CA Championship ve fl oridském Doralu.

Tiger WoodsFoto ČTK/AP
Taková je hlavní zpráva v době golfového bezvědomí. PGA Tour se znovu rozběhla, první turnaj roku vyhrál stejně jako vloni Geoff Ogilvy. Ale svět se stejně nepřestává upínat ke zmizelé ikoně.

„Můj dojem je, že to bude Doral,“ řekl John Kaczkowski, ředitel turnaje BMW Championship jednoznačně. Z čeho vychází? Woods to má do Doralu ze svého sídla v Orlandu blízko, navíc na tomto turnaji není pro-am předehra, během níž by byl vystaven veřejnosti. A hraje se dva týdny před prvním majorem v Augustě. Ideální kombinace.

Pro pořadatele turnajů představuje vidina Woodsova návratu víc než jackpot. „Kdokoli, kdo vám řekne, že nechce být první, vám lže,“ tvrdí Eddie Carbone z výboru turnaje v Doralu.

„Je to sice výhradně jeho volba, ale pokud se rozhodne pro nás, splníme všechno. Nic není nemožné,“ přisadil si Kym Hougham, šéf Quail Hollow Championship, jenž se hraje v Charlotte.

Je jasné, že během Woodsova comebacku půjde o obrovské peníze. Výborné zprávy z Austrálie, kde hrál Tiger vloni v listopadu, mluví jasně: pořadatelé tam za investované startovné 55 milionů korun získali více než desetinásobný zisk z ubytování, televizních práv, prodeje vstupenek, suvenýrů a dalších náležitostí. Celkem inkasovali 566,5 milionu korun.

Ve hře o podobný balík jsou nejvíc fl oridské turnaje. Už jen proto, že Woods bydlí na Floridě. V březnu, na kdy je jeho návrat odhadován, jsou v regionu čtyři.

Woods se však může rozhodnout i jinak a zjevit se už na konci ledna v San Diegu, což je místo, kde by normálně svůj rok odstartoval, pokud by vloni nenaboural do hydrantu před svým domem.

KDE DOUFAJÍ VE WOODSOVU ÚČAST
* SAN DIEGO OPEN (28.–31. 1.) *
* DUBAI DESERT CLASSIC (5.–7. 2.) *
* WGC-CA CHAMPIONSHIP (11.–14. 3.) *
* MASTERS (8.–11. 4.) *

Nebo, pokud by se chtěl vyhnout americkým médiím, před nimiž se skrývá, může zahájit návrat v Dubaji, kde se hraje v prvním únorovém týdnu během finále amerického fotbalu Super Bowlu, na který bude soustředěna veškerá pozornost.

O tom, že se Woods vrátí, ale nepochybuje nikdo. Jde mu totiž hlavně o překonání Nicklausova rekordu v počtu vyhraných majorů. Nicklaus jich má osmnáct, Tiger čtrnáct. A hned tři ze čtyř majorů (Masters v Augustě, US Open v Pebble Beach a The Open na Old Course v St. Andrews) se letos hrají na jeho velmi oblíbených hřištích, kde dobyl rovnou polovinu svých dosavadních vítězství. Má tam tedy velké šance.

„Ti, kdo si myslí, že se nevrátí, jsou blázni. Minimálně v Pebble Beach nebo v St. Andrews se objeví,“ soudí Woodsův bývalý trenér Butch Harmon.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud