5. února 2010 • 10:07

Woods je i přes skandál stále nejbohatší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistu Tigera Woodse sice kvůli skandálu s mnohonásobnou nevěrou opustilo několik sponzorů, i přesto je však stále nejhodnotnější sportovní značkou. Podle magazínu Forbese je cena čtyřiatřicetiletého Američana 82 milionů dolarů (asi 1,6 miliardy korun).



Woods, který si kvůli skandálu dává od golfu do odvolání pauzu, ovládl žebříček naprosto suverénně. Jeho hodnota je totiž vyšší než hodnota pěti následujících sportovců v pořadí dohromady.

Na druhém místě se umístil fotbalista David Beckham (20 milionů dolarů), následuje první tenista světového žebříčku Roger Federer (16), pilot automobilové série NASCAR Dale Earnhardt mladší (14) a basketbalisté LeBron James (13) a Kobe Bryant (12).

První golfista žebříčku také kvůli odchodu několika sponzorů může zapomenout na loňský příjem 105 milionů dolarů, jeho pozice nejlépe vydělávajícího sportovce planety však ohrožena není.

Nejhodnotnější značkou mezi kluby je anglický fotbalový celek Manchester United, jehož hodnota činí 270 milionů dolarů. Na druhém místě jsou baseballoví New York Yankees (266).

Mezi sportovními událostmi podle Forbesu vede finále NFL v americkém fotbalu Super Bowl s 420 miliony dolarů, před letní olympiádou (230) a fotbalovým mistrovstvím světa (120).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud