Jiří Punčochář
19. února 2010 • 11:50

Woods poprvé promluví. Víme, co řekne!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tiger Woods dnes v pět odpoledne prolomí mlčení, trvající tři měsíce. V přímém přenosu se omluví za svoji sexuální aféru. A potvrdí, že se vrací do léčebny!



Nejlepší golfista světa se na veřejnosti objeví poprvé od 27. listopadu loňského roku, kdy havaroval před svým domem nedaleko Orlanda, což ho shodou okolností seslalo do pekla nevěr, afér a málem i rozvodového řízení.

KDE BY WOODS
MOHL POPRVÉ HRÁT


» WGC-CA Championship
11. až 14. března, Doral

» Arnold Palmer Invitational
25. až 28. března, Orlando

» US Masters
8. až 11. dubna, Augusta

Fanoušky ujistí, že svých poklesků lituje, a požádá je o trpělivost při napravování napáchaných škod.

Navíc oznámí, že se vrací do léčebny, kde postupuje terapii sexuální závislosti. Jeho plány poodkryl Tim Finchem, komisionář PGA Tour.

„Chápeme to tak, že Tigerova terapie byla na týden přerušena. Během tohoto času (Woods) prožil nějaký čas se svými dětmi a následně udělá prohlášení, než se (do léčení) vrátí,“ napsal Finchem v dopise adresovaném agentuře AP.

O golfu a o tom, zda a kdy se k němu Woods vrátí, v dopise není ani slovo. Dosud se spekulovalo, že začne hrát na některém z turnajů v březnu.

Tiger Woods (33) a jedna z jeho milenek, s kterou má možná i dceru.Foto ČTK

Představení budou přímým přenosem vysílat největší americké televizní stanice ABC, CBS a NBC. ESPN přenáší událost na internetu. The Golf Channel začíná vysílání dokonce už o půl páté.

Woodsovo vystoupení připomíná organizaci projevu státníka. Golfista promluví v malé místnosti v sídle PGA Tour v Ponte Vedra Beach, přítomni mohou být jen zástupci tří tiskových agentur, jeden kameraman, několik přátel a partnerů.

Další – přísně vybraní – novináři usednou do dva kilometry vzdáleného hotelu, kde budou sledovat přímý přenos. Žádné otázky nebudou povoleny. Woods řekne, co uzná za vhodné, a pak vysílání ukončí.

„Přestože Tiger cítí že to co se stalo je záležitostí mezi ním a jeho ženou, také chápe že ublížil lidem, které má kolem sebe. Taky zklamal svoje fanoušky. Chce se omluvit, o tom bude mluvit,“ sdělil Mark Steinberg, hráčův manažer.

Palčivou otázkou je ale načasování prohlášení. Woods ho směřuje do průběhu turnaje WGC-Accenture Match Play Championship, tedy akce zaštítěné agenturou, která se ho jako jeden z prvních partnerů po vypuknutí skandálu veřejně zbavila.

Opouští Woodse manželka Elin? Koupila si dům ve ŠvédskuFoto Int, Sport

Teď jí to Tiger vrací. Je jasné, že na turnaj se najednou nebude nikdo dívat. Každého golfového fanouška bude zajímat víc Woods a jeho slova.

A to některým lidem vadí. „Je to sobecké. Můžete to tak napsat. Je mi líto sponzorů. Pondělí by bylo lepší, ne pátek. Tohle nás odvede od golfového turnaje,“ řekl vítěz několika majorů Ernie Els. „Asi chce lehce srovnat účty se sponzorem, který ho opustil,“ tvrdí Ir Rory McIlroy.

I to, že prohlášení pronese ze sídla PGA Tour, vypovídá o mnohém. Potřebujete mě a budete mě poslouchat, jakoby tím chtěl Woods říct.

Je ale taky jasné, že moc času, pokud se skutečně objevuje pouze na týden doma, neměl. „Je to rámec, který vyhovuje rozvrhu jeho rehabilitace, vystoupení na veřejnosti a času pro rodinu,“ vysvětlil Finchem.

Sázkové kanceláře vypsaly kurzy na to, co Woods fanouškům sdělí. William Hill nabízí s kurzem 8:1 variantu, že se Tiger rozvede, 12:1 že je jeho žena Elin těhotná a 100:1 že ukončí kariéru.

To je krásný páreček. Elin Nordegren celá v červenm a její manžel Tiger Woods
To je krásný páreček. Elin Nordegren celá v červenm a její manžel Tiger Woods

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud