7. května 2011 • 11:21

Tři pětibojaři postoupili do finále závodu SP

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští moderní pětibojaři Martin Dvořák, Ondřej Polívka a David Svoboda postoupili z páteční kvalifikace do nedělního finále třetího závodu letošního Světového poháru v maďarské Százhalombattě. Do elitní šestatřicítky se naopak neprobojoval Michal Sedlecký.



Pětibojařka Lucie Grolichová v šermířském duelu při Světovém poháru v maďarské Százhalombatttě
Pětibojařka Lucie Grolichová v šermířském duelu při Světovém poháru v maďarské Százhalombatttě
Polívka předvedl jeden ze svých nejlepší šermů, v němž skončil ve své skupině B na druhém místě a o postup se nemusel strachovat. Stejně jako Svoboda kvalitně zaplaval a proto oba mohli v závěrečné kombinované disciplíně běhu a střelby šetřit síly díky velkému náskoku. Dominovali ve střelbě, po druhé a třetí položce vždy střelnici opouštěli na prvním a druhém místě a v taktickém doběhu si pohlídali pozice mezi postupující dvanáctkou.

Dvořák, který na poslední chvíli nahradil nemocného Michala Michalíka (bakteriální infekce), překvapil skvělým šermem, v němž obsadil ve své skupině C třetí místo a do poslední kombinované disciplíny nastupoval ze sedmé pozice a s dostatečným náskokem, který mu stačil k postupu. „V takové konkurenci je jeho postup skvělým výsledkem. Vždyť za sebou nechal loňského mistra světa Karjakina či třetího z minulého Světového poháru Kinderise,“ chválil Dvořáka reprezentační kouč Jakub Kučera.

Sedlecký přišel o postup již v první disciplíně šermu, který uzavřel s pasivním skórem 13:20. Svou pozici nevylepšil ani plaváním a přes slušnou kombi disciplínu už ztrátu nedokázal dohnat. „Od rána se necítil dobře, bojoval tedy spíš s nedostatkem fyzických sil, protože na něj přišla viróza,“ popsal Kučera.

Češka Lucie Grolichová se účastní sobotního finále, ze kterého odvysílá pětibojařská televize 247.tv závěrečnou kombi disciplínu přímým přenosem.

Výsledky kvalifikace mužů – skupina A: 1. Maroši (Maď.) 4536 bodů, 2. Lee (Korea) 4524, 3. Hilgeholt (Niz.) 4516, … 21. Sedlecký (ČR) 4224.

Skupina B: 1. Pavlo Tymoščenko (Ukr.) 4548, 2. Aleksandravicius (Lit.) 4544, 3. Franceschini (It.) 4544, 6. Svoboda 4540, 7.  Polívka (oba ČR) 4544.

Skupina C: 1. Woobridge (V. Brit.) 4512, 2. Nobis (Něm.) 4512, 3. Golis (Pol.) 4512, … 9. Dvořák (ČR) 4492.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud