23. května 2011 • 21:39

El Niňo opět vládne českému stolnímu tenisu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stolní tenisté El Niňa získali posedmé za uplynulých osm let mistrovský titul. Výběr kouče Josefa Plachého porazil v dnešním utkání v pražském derby Loko Vršovice 3:1 na zápasy a celou sérii vyhrál poměrem 3:0.



"Je to velká úleva, protože soupeř byl těžký. Bylo to vyrovnané a dramatické. Myslím, že takové finále jsme dlouho neviděli. Smekám klobouk před soupeřem, ale pro nás rozhodla vyrovnanost," řekl ČTK majitel El Niňa Zbyněk Špaček.

V týmu vítězů se ve všech finálových zápasech vždy o tři body podělili odcházející Dmitrij Prokopcov, Tomáš Konečný a jednadvacetiletý Michal Obešlo. "Michal to odehrál fantasticky," pochválil Prokopcov Obešla.

Prokopcov, aktuálně česká jednička, se titulem s El Niněm s českou Pramos extraligou rozloučil. "Strávil jsem v Česku nádherných dvanáct let a jsem rád, že odcházím takhle. Ve Francii je jedna z nejlepších lig, jsem zvědavý, jak mi to půjde. Doufám, že se tam prosadím," uvedla posila Hennebontu.

El Niňo bude příští rok sázet na Konečného a mladíky Obešla s Tomášem Treglerem, nastupovat může i bývalý reprezentant a kouč Plachý. Vršovice by za rok chtěly El Niňo z trůnu sesadit, i proto tým posílí Jiří Vráblík a Japonec Kenta Macudaira a na lavičku usedne legenda českého stolního tenisu Milan Orlowski.

Finále Pramos extraligy stolních tenistů, třetí zápas:

Loko Vršovice - El Niňo Praha 1:3,
konečný stav série 0:3.

Jančařík - Prokopcov 2:3,
Bardoň - Konečný 3:1,
Hořejší - M. Obešlo 1:3,
Jančařík - Konečný 1:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud