6. října 2012 • 16:21

Českému mistru třetinový výkon v nejlépe obsazeném turnaji nestačil

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Faus, člen českého Billiard Centra Praha, 41 násobný mistr republiky, juniorský mistr Evropy v evropské mužské soutěži získal dvakrát stříbrnou a dvakrát bronzovou medaili, na druhém ročníku turnaje v klasickém kulečníku ANAG Billiard Cup v Olomouci mezi nejlepší nepostoupil.



 „Nechci říct, že bych byl favoritem, ale na dobré umístění jsem určitě myslel,“ přiznal roztrpčen

Světový turnaj v karambolovém kulečníku v Olomouci má českou oběť. Nečekaně vypadl loňský finalista Marek Faus, jenž hraje v současné době 1. ligu za holandský Arnheim, a 1. německou bundesligu za Bochum. „Nechci říct, že bych byl favorit utkání, ale na dobré umístění jsem určitě myslel, protože se mi tento rok opravdu daří,“ neskrýval rozladění.

Přesná ruka zdobí výkony každého z účastníkůFoto Sport

Vyřazení bere ovšem sportovně. „Prostě nemůžete udržet všechno, něco se nemusí podařit a mě to postihlo právě na tomto turnaji,“ smířil se nakonec s neúspěchem. „ Vypadl jsem hned ve skupině, kde jsem těsně prohrál oba zápasy,“ našel jeho příčinu.

Turnaj, na který se nesmírně těšil, ho nezastihl v nejlepší kondici, „Sám jsem cítil, že podávám tak třetinový výkon proti tomu, jak hraji obvykle,“ zhodnotil sebekriticky své vystoupení. „Mrzí mě to i proto, že turnaj je na špičkové úrovni, jsou tu diváci z Rakouska, Holandska i Německa.“

O kvalitě olomouckého turnaje svědčí také to, že společnost Kozoom, která se věnuje jen nejprestižnějším biliárovým akcím, zprostředkovává přímé internetové vysílání.

Do čtvrtfinále postoupily dvojice:

Niessen (Belgie) – Mata (Španělsko), Leppens (Belgie) – Kahofer (Rakousko), Gretillat (Švýcarsko) - Christiani (Holandsko), Boháč (ČR) – Cuenca (Španělsko).

V neděli bude turnaj pokračovat semifinálovými a finálovými zápasy.

Přesná ruka zdobí výkony každého z účastníků
Přesná ruka zdobí výkony každého z účastníků





Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud