10. listopadu 2012 • 07:17

Unikát v ragby: O místo v české reprezentaci se rvou tři bratři

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři bratři se perou o místo v české ragbyové reprezentaci. Jan, Martin a Ondřej Kovářovi z Vyškova usilují o místo v národním mužstvu v zápasech evropského šampionátu. Další utkání hraje Česko v sobotu od 14 hodin na hřišti Tatry Smíchov.



Třiadvacetiletý Jan Kovář a o dva roky mladší dvojčata Martin a Ondřej patří k mladé generaci, která v současné době oživuje ragbyový reprezentační tým. Všichni tři si spolu zahráli v nedávném zápasu s Polskem, pro utkání se Švédy se do užšího výběru dostali Jan a Martin, kteří začnou jako náhradníci.

„Jsou velmi šikovní, talentovaní,“ hodnotí reprezentační trenér Martin Kafka. „Nosná generace nám začne pomalinku končit. Je jí něco přes třicet, střední generaci nemáme. Jsme nuceni mladé hráče začleňovat, ale děláme to rádi.“

Co o nezvyklé situaci říkají sami bratři a reprezentační trenér? Podívejte se na reportáž
Video se připravuje ...

Každý s bratrského tria hraje na jiné pozici. Nejstarší Jan je na postu mlynáře, Ondřej je vazač a jeho dvojče Martin působí díky své rychlosti a dynamice jako útoková spojka.

„Jsme sehraní, hrajeme spolu v mužích už třetí sezonu a je to znát,“ říká Martin Kovář.

Tři bratři v reprezentaci nejsou v historii českého sportu obvyklým případem. Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let ale hrávali za československý hokejový tým slovenští bratři Marián, Anton a Peter Šťastní.

Ragbisté Kovářovi jsou zatím na začátku kariéry. Ondřej se pro sobotní zápas se Švédy nedostal do užší nominace a jeho dva bratři začnou na lavičce s příslibem, že do utkání zasáhnou.

Trénink české reprezentace před sobotním zápasem
Trénink české reprezentace před sobotním zápasem

„Doufáme, že dostaneme příležitost aspoň na chvilku,“ přeje si Jan Kovář.

„Snad budeme úspěšní a vyhrajeme a tím pádem se Švédům vyrovnáme ve skupině,“ věří Martin Kovář.

Reprezentační trenér Kafka s vyškovskými bratry počítá při tvorbě nového týmu, kterému hodlá vtisknout útočný styl.

„Jsou to dynamičtí, inteligentní hráči, jsou věčně v pohybu. To jsou věci, které českému ragby chybí,“ říká Kafka. „Tito tři i další mladí hráči to mají. Doufám, že za nějaký pátek se oni stanou základním stavebním kamenem reprezentace.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud