20. května 2016 • 07:47

Hokejisté jsou ve squashi šikovnější, vtipkoval Koukal před finále extraligy

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to pořádné squashové představení! Již dnes se rozehraje finále domácí extraligy týmů. Na Arkádách Pankrác bude k vidění úřadující světový šampion Grégory Gaultier nebo Jan Koukal, sedmnáctinásobný domácí mistr. Právě jeho vyzval hokejista ze Sparty Praha Martin Procházka. V nově postaveném skleněném kurtu v obchodním centru si dali partičku.



Již před Mistrovstvím České republiky vyzval Koukal fotbalisty Jakuba Brabce a Ladislava Krejčího. Nyní si dal duel s hokejistou. „Bylo vidět, že se živí rukama, že opravdu něco umí, s raketou zahrál pěkné kraťasy. To fotbalisté se živí nohama, na kurtu jen běhali. Hokejisté jsou asi šikovnější,“ smál se Koukal z týmu Buldoci Praha, kteří dnes od 16:00 nastoupí proti SC Strahov.

VIDEO: Podívejte se, jak umí squash hokejista Sparty Martin Procházka

„Zápas“ nabídl klasický obrázek – squashový šampion Koukal stál uprostřed kurtu, míček rozhazoval, Procházka běhal od rohu k rohu. Až mu jednou dal bod. „To koukal, nechtěl tomu uvěřit,“ smál se Procházka, který by squash rád zařadil do přípravy hokejové Sparty. „Bylo to skvělé, neustále jsem měnil směr, nezastavil se. Squash je dobrý na ruce a výbušnost. Reakce jsou podobné, jako při hokeji,“ popisoval hokejista.  

Dnes už půjde všechno naostro a v akci budou squashové hvězdy - za Buldoky Praha nastoupí úřadující světový šampion Francouz Grégory Gaultier. Za Strahov pro změnu jeho krajan Lucas Serme (38. nejlepší hráč světa), Ind Mahesh Manhaongar (58. hráč žebříčku PSA) nebo současný mistr Maďarska Márk Krajcsák. V dresu Ostravy se pak objeví vycházející hvězda světového squashe, dvacetiletý Izraelec Daniel Poleshchuk. Mužské finále je na programu v sobotu 10:00.

Program Finále extraligy:
Pátek 20. května, semifinále muži: Viktoria Brno Sportprofit–Corkers A Ostrava (12:00), Buldoci Praha–SC Strahov (16:00). Sobota 21. května: finále muži (přímý přenos O2 Sport, 10:00), zápas o 3. místo (14:30), semifinále ženy: Haštal W Fotorobot–Moravská Slavia Dream Team, SC Otec Top ženy–Viktoria Brno Kabel A.-T. Neděle 22. května: finále ženy (10:00), zápas o třetí místo (13:00).

Squashista Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie a česká squashová jednička Jan Koukal před šampionátem týmů.
Squashista Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie a česká squashová jednička Jan Koukal před šampionátem týmů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud