19. října 2016 • 12:01

Hotovo! Softbalovým mistrem jsou poprvé Hroši z Havlíčkova Brodu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vůbec poprvé míří titul mistra republiky do Havlíčkova Brodu. Tamní Hroši posílení o několik zahraničních hráčů vyhráli finálovou sérii softballové extraligy nad pražským Spectrem 3:1 zápasy a poprvé stanuli na špici české ligy. Havlíčkův Brod tak překazil Spectru šance na zlatý hattrick. V ženské extralize zcela dominovaly softbalistky z Joudrs Praha.



Hroši využili až druhý mečbol, a to už na domácí půdě v Havlíčkově Brodě. Domácí šli do vedení díky dvojité sérii bodů ve dvou směnách, tříbodovým homerunem se předvedl Novozélanďan Alfons Oveinikovas. Tím si softballisté z Vysočiny vytvořili náskok, se kterým nezmohl nic ani tříbodový finiš obhájce titulu.

„Rozhodně jsme nečekali, že by to Spectrum zabalilo nebo vzdalo, ale vedli jsme, takže nebyl úplný důvod k panice. Vzhledem k tomu, že soupeř má v kádru sedm reprezentantů, tedy sedm nejlepších hráčů, museli využít služeb zahraničních hráčů,“ hodnotil po sezóně kouč mistrů Dušan Šnelly i fakt, že v kádru vítězného týmu se nachází několik zahraničních opor.

Spectrum tak po dvou úspěšných letech končí na stříbrné pozici. „Soupeř byl lepší, slepili hity jak potřebovali, takže jim patří velká gratulace, Zvládli to lépe než my,“ dodal Tomáš Petr.

Joudrs podržela americká posila Alyson Spinasová

Pražský ženský softballový klub Joudrs Praha míval dlouhá léta nálepku těch „věčně druhých“, nyní se ale karta obrací. Po loňském triumfu, na který čekaly čtyři roky, letos bohnické softballistky dominovaly celé základní části a play-off prošly bez jediné porážky. „Pomohla nám maximální koncentrace a zkušenosti,“ hodnotí catcherka Denisa Podzimková.

Joudrs patří v české Extralize pokaždé mezi hlavní adepty na titul a platilo to i letos. K tvrdému jádru týmu, které pravidelně dostává pozvánky do reprezentace, přibyla letos ještě americká posila, nadhazovačka Alyson Spinasová. Po výhře v základní části, kdy tým zaznamenal pouhých šest porážek, si Joudrs v semifinále bez problémů poradily s Tempem a už podvanácté v řadě postoupily do finále.

V něm na ně čekali Žraloci Ledenice v čele s reprezentační nadhazovačskou jedničkou Veronikou Peckovou a dalšími velkými softballovými jmény, která doplnila kádr jihočeského celku teprve před letošní sezonou. Fanoušci se těšili na vyrovnané zápasy a dlouhou sérii. Ale zatímco všechny tři utkání opravdu nabídly velmi napínavý softball, na konci se radovaly pokaždé Joudrs.

Podle Podzimkové byla pro Joudrs velkou oporou hlavně byla neokoukaná americká nadhazovačka Alyson Spinasová: „Hodně nám pomohla. Řekla bych, že ve finále měla stejnou roli jako Pecková. Držela pálkařky a umožňovala nám hrát jednoduché auty. Jinak Alyson má asi nejlepší točku, co jsem od ženské viděla, a pro pálkařky to je hodně nepříjemné. Hlavně když ji ledenické holky viděly letos poprvé až ve finále.“

Finále softballové Extraligy mužů 2016:
Hroši Havlíčkův Brod – Spectrum Praha 3:1 (7:3, 6:1, 2:6, 6:3).
Pořadí softballové Extraligy mužů 2016: 1. Hroši Havlíčkův Brod, 2. Spectrum Praha, 3. Žraloci Ledenice, 4. Tempo Praha, 5. Beavers Chomutov, 6. Eagles Praha, 7. Painbusters Most, 8. Radotínský SK.
Finále softballové Extraligy žen 2016:
Joudrs Praha – Žraloci Ledenice 3:0 (3:0, 5:2, 2:0).
Pořadí softballové Extraligy žen 2016: 1. Joudrs Praha, 2. Žraloci Ledenice, 3. Tempo Titans, 4. Snails Kunovice, 5. SaBaT Praha, 6. Eagles Praha, 7. Chemie-Kotlářka, 8. Storms Řepy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud