8. ledna 2017 • 23:00

Konec pod vrcholem. Mekbib prohrál finále squashového turnaje v Nimes

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Squashista Daniel Mekbib se stal pátým českým hráčem, který se probojoval do finále turnaje série PSA. Ve francouzském Nimes však podlehl prvnímu nasazenému Jensi Schoorovi z Německa 0:3 (3, 5, 4) na sety. „Jsem nadšený, že jsem poprvé mohl hrát finálový zápas. Soupeř byl ale hodně silný,“ tvrdil Mekbib z brněnského týmu Viktoria.



Jensi Schoorovi patří v současné době 85. místo na světovém žebříčku. Pode Mekbiba by měl ale patřit do nejlepší padesátky.

„Je hodně silný na volejích a má vynikající bekhend. I když jsem podal můj nejlepší výkon na turnaji, neměl jsem šanci. Hraje skvěle,“ uznal Mekbib, který v semifinále francouzského turnaje vyřadil Švýcara Dimitri Steinmanna. „Švýcaři předvádí podobnou hru, která mi vyhovuje. Nejvíce mi ale pomohl fakt, že se zranila v prvním kole nasazená dvojka, na kterou jsem měl narazit.“

Účast ve finále posune ve světovém žebříčku Mekbiba dopředu. V současné době je na 175. místě. „Určitě si polepším, což mi pomůže při losu na turnajích k lepším pozicím. To je hodě důležité,“ tvrdil Mekbib, jehož cílem je dostat se na 150. místo.

„Proto jsem se v průběhu sezony zaměřil hlavně na obranu a voleje. Jenže ve Francii jsem hrál proti hráčům, na které fungovala hlavně útočná hra. Voleje byly důležité, když jsem je zahrál na téčku, většinou jsem výměnu vyhrál.“

Mekbib je pátým českým hráčem, který se dostal do finále turnaje série PSA. V prosinci musel skrečovat dobře rozehraný finálový zápas v Kyjevě Ondřej Uherka. V ukrajinské Oděse neuspěl v srpnu ani Martin Švec. A v roce 2008 prohrál Martin Štěpán v Bratislavě s Janem Koukalem, který má celkem 34 triumfů. Pro aktuální sezonu si však několikanásobný český šampion zrušil licenci PSA. Nejlepším českým hráčem je tak Martin Švec na 151. místě.

Squashový turnaj okruhu PSA v Nimes (dotace 5000 dolarů)
Finále: Jens Schoor (1/Německo) – Daniel Mekbib (ČR) 3:0 (3, 5, 4)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud