31. října 2017 • 17:57

Ze squashisty Byrtuse je postrach. Vyhrál turnaj v Maďarsku

Autor: ju
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dlouho se o něm mluví, že je talentem domácí squashové scény. Viktor Byrtus si už pomalu připisuje větší úspěchy v dospělé kategorii. O minulém víkendu totiž opanoval closed turnaj v Budapešti, když ve finále porazil Jakuba Solnického. „Jsem nadmíru rád, nečekal jsem, že na své první PSA closed akci dokážu vyhrát,“ hodnotil šestnáctiletý hráč z Ostravy.



Je proslulý svými trik shoty, z ničeho nic předvede úder, který nikdo nečeká. Patří k nejlepším juniorům v Evropě, už však vystrkuje růžky v mužské kategorii. To bylo ostatně vidět na republikovém squashovém šampionátu, kde v pěti setech málem porazil Daniela Mekbiba, aktuální českou jedničku. O víkendu si zkusil v Maďarsku turnaj kategorie closed, do něhož se může přihlásit každý a hraje se o body PSA. Byrtus nejprve v semifinále porazil Davida Zemana 3:1 na sety. Ve finále pak nastoupil na Jakuba Solnického, letošního finalistu mistrovství České republiky, které se hrálo na jaře.

„S Kubou je to vždycky speciální zápas, často totiž spolu trénujeme. Na turnaji jsem ho pokaždé porazil,“ tvrdil Byrtus, který statistiku potvrdil také v Budapešti a finále ovládl jasně 3:0 na sety. „Je to skvělé. Uplatnila se také letní příprava, v které jsem se zaměřil na psychickou sílu, koncentraci a motivaci. Snažím se během zápasu vždycky myslet pozitivně.“

Byrtuse v letošním roce čeká řada domácích áčkových turnajů, v plánu má také tři zahraniční PSA turnaje.

Témata:  Turnaj, squash, Byrtus
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud