11. března 2018 • 16:00

Paráda! Polanský i se zraněnou rukou odvrátil mečbol a je mistrem Evropy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stolní tenista Tomáš Polanský (19) vybojoval titul mistra Evropy ve dvouhře do 21 let. V Minsku v dramatickém finále porazil Cristiana Pleteu z Rumunska 4:3 (6,-5,10,5,-5,-7,10) i s poraněnou paží. Polanský, který už před pěti lety v Ostravě vyhrál mistrovství Evropy kadetů, si z Běloruska odváží i bronz ze čtyřhry. Hrál ji s Dennisem Kleinem z Německa.



„Před finále jsem si nebyl jistý, zda s poraněnou paží mohu vůbec uspět,“ líčil Polanský. „Začal jsem dobře, ale Pletea vytáhl z rukávu několik skvělých míčků a měl navrch. Musel jsem změnit taktiku, šel jsem opět do vedení, ovšem ani to nestačilo. Abych byl upřímný, vůbec netuším, jak se mi podařilo zvládnout ten sedmý set. Držel jsem se zkrátka své taktiky,“ popsal mladý Čech drama, kdy ztratil vedení 3:1 a v rozhodující sadě musel odvracet mečbol. Nakonec ji ale zvládl 12:10.

Tomáš Polanský získal titul mistra Evropy do 21 let
Tomáš Polanský získal titul mistra Evropy do 21 let

Polanský v Minsku potvrdil roli favorita. Ve světovém žebříčku je v této věkové kategorii čtvrtý a na turnaji byl nasazenou jedničkou. Devatenáctiletý hráč bundesligového TC Saarbrücken tlak ustál. V prvním kole porazil Vladimira Sidorenka z Ruska 4:2, ve čtvrtfinále Csabu Andrase z Maďarska 4:0 a v semifinále Rarese Sipose z Rumunska 4:1.

„Když jsem hrál se Siposem naposledy, málem jsem prohrál,“ připomněl Polanský. „Zdolal jsem ho až 15:13 v rozhodujícím setu, má vynikající bekhend a člověk musí stále sledovat sílu rotace míčku. Dal jsem si tentokrát velmi dobrý pozor a zápas měl pod kontrolou.“

Na titul si Polanský věřil i ve čtyřhře, ale s Dennisem Kleinem prohráli v semifinále s polskou dvojicí Patryk Zatowka, Marek Badowski. „Bylo by to samozřejmě fantastické, kdyby se nám podařilo vyhrát i v deblu, ale já jsem se soustředil především na dvouhru, což se povedlo.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud