26. srpna 2018 • 11:03

Squashové naděje čeká Prague Open. Hrát bude i Byrtus s Vorlíčkem

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koncem července přivezli do České republiky historicky první medaile z mistrovství světa juniorů ve squashi. Nyní budou Viktor Byrtus s Ondřejem Vorlíčkem bojovat na Prague Open, který se rozjede od pondělka ve sportovním areálu HAMR v Záběhlicích. Na mezinárodním turnaji světového okruhu PSA to však budou mít složité – k favoritům patří zejména Egypťan a Angličané. Mezi dalšími českými squashisty jsou David Zeman a Jakub Solnický. „Očekáváme od nich, že se představí před domácími fanoušky a zabojují o postup z prvního kola,“ prohlásil Tomáš Fořter, ředitel turnaje a generální sekretář České asociace squashe.



V minulém ročníku na Prague Open triumfoval jordánský hráč Mohammad Alsarraj, nyní zde bude největším favoritem Egypťan Shehab Essam, 78. hráč světového žebříčku PSA. Mezi zajímavé hráče patří také druhý nasazený Angličan Alex Noakes, který je na 134. místě. „Pro všechny to bude vůbec první turnaj nové sezony. Uvidíme, jak na tom budou po letní přípravě,“ prohlásil Fořter.

V pondělí se na kurtech HAMR v Praze 10 - Záběhlicích odehrají dvě první kola (od 11:00 první kolo a od 18:00 druhé kolo), v úterý pak od 18:00 budou na programu čtvrtfinále, ve středu od 18:00 semifinále a ve čtvrtek 30. srpna se uskuteční finále (od 19:00). Senzací by bylo, kdyby se do něho probojoval český squashista. „Všichni naši hráči patří žebříčkově k nejníže postaveným na Prague Open a všichni nastoupí proti žebříčkově výše postaveným soupeřům. Nejsou ale bez šance a rádi se necháme překvapit,“ doplnil Tomáš Fořter z České asociace squashe.

Zejména čeští junioři předvedli, že mají životní formu. Právě Viktor Byrtus a Ondřej Vorlíček skončili na třetím místě na mistrovství světa týmů v Indii. Ve čtvrtfinále porazili silnou Malajsii a v semifinále podlehli Egyptu. Na Prague Open se bude chtít ale také předvést Jakub Solnický, třetí nejlepší hráč domácího žebříčku nebo David Zeman. Turnaj je podporovaný Magistrátem hlavního města Prahy a Městskou částí Prahy 10.

Témata:  squash, Prague Open, Byrtus
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud