7. září 2019 • 18:11

Squashistka Serme skončila na evropském šampionátu sedmá, Švec osmý

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mistrovství Evropy ve squashi v rumunské Bukurešti se probojovali dva čeští hráči do Top 10. Anna Serme vybojovala sedmé místo, Martin Švec byl o příčku horší. Michaela Čepová při své první účasti na evropském šampionátu skončila na dvanáctém místě. Nejlepšími hráči letošního ročníku se stal Němec Raphael Kandra a Belgičanka Nele Gilis.



První významný turnaj nové sezony mají za sebou čeští squashisté. Martin Švec začal dobře, když ve druhém kole porazil Poláka Filipa Jarotu. Ve čtvrtfinále ho však přehrál Španěl Borja Golán, mistr Evropy z roku 2016 v Praze. V zápasech o umístění nejprve prohrál s Francouzem Sebastienem Bonmalaisem, 71. hráčem světového žebříčku, a to po boji v pěti setech. Do utkání o konečné sedmé místo poté nenastoupil.

„Zápas jsem skrečoval, protože jsem musel stihnout letadlo na PSA turnaj do Hong Kongu. Za čtvrtfinále jsem ale spokojený,“ prohlásil Martin Švec.

Česká ženská jednička Anna Serme v prvním kole porazila Bulharku Naime Nurievu, ve druhém zase Ukrajinku Alina Bushma. Ve čtvrtfinále ale nestačila na třetí nasazenou Francouzsku Coline Aumard ve třech setech.

„Jsem spokojená, mým cílem bylo umístit se v osmičce,“ dodala Serme, která v zápasech u umístění prohrála s druhou nasazenou Belgičankou Tinne Gilis, ale poté přehrála Španělku Cristinu Gomez v pěti setech. Serme rovněž jako Švec odletěla do Hong Kongu. „První turnaje sezony jsou vždycky těžké, tak snad jsem se na mistrovství Evropy dobře rozehrála a budu ještě lépe připravená.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud