7. září 2020 • 13:53

V semifinále softbalové extraligy si Chomutov vybral Tempo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Softbalisté Sportclubu 80 Chomutov vyhráli nadstavbovou část extraligy. Díky prvnímu místu si mohli vybrat semifinálového soupeře a zvolili pražské Tempo. Druhou dvojici vytvoří obhájci titulu Žraloci Ledenice a Hroši Havlíčkův Brod. Boje o finále na tři vítězná utkání začnou 19. září.



Chomutov vyhrál jako jediný tým dvacet zápasů. "Je to odměna za dobrý softbal, který jsme předváděli. Dost si rozumíme s chytači ohledně volby nadhozů a v boxu se cítím komfortně," řekl v tiskové zprávě Marek Malý, který v roli nadhazovače udělal 176 strikeoutů a daří se mu i na pálce, už odpálil sedm homerunů.

Chomutov si do utkání o finále vybral pražské Tempo, které skončilo čtvrté. "Nečeká nás ale nic lehkého, ať bychom si vybrali jakkoliv," podotkl Malý.

V druhé dvojici měli Hroši Havlíčkův Brod i Žraloci Ledenice stejný poměr vyhraných a prohraných zápasů 19:9. "Budeme se soustředit na sebe a na vlastní výkon a tolik zase neřešit, kdo proti nám bude hrát," uvedl Michal Holobrádek. Reprezentační nadhazovačská jednička zaznamenala letos v lize za Hrochy 244 strikeoutů.

Na loňský úspěch a postup do finále nenavázali hráči Locos Břeclav, kteří zaznamenali patnáct výher a třináct proher a v nadstavbě byli šestí. V soutěži žen mají jistotu play off pražské týmy Joudrs, Eagles a Tempa, ligový nováček Trutnov a Žraloci Ledenice. O šestém postupujícím se rozhodne o víkendu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud