19. září 2020 • 18:24

Softbaloví Hroši i Chomutov se ujali v semifinále vedení

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále softbalové extraligy začalo a první výhry si připsali hráči Sportclubu 80 Chomutov a také Hroši Havlíčkův Brod. Série se hrají na tři vítězné zápasy. Vítěz základní části z Chomutova vyhrál doma nad Tempem výsledkem 8:2. Hroši uspěli v Ledenicích 6:1. Další zápasy jsou na programu v neděli.



Chomutovu vyšel skvěle úvod a po třetí směně vedl 3:0. Klíčovou z pohledu konečného výsledku pak byla šestá směna, ve které domácí zaznamenali pět doběhů. Tempo se sice na mety dostávalo, ale nedokázalo tolikrát stáhnout běžce na domácí metu. Celkem nasbíralo pět úspěšných odpalů a dva body. V barvách Chomutova zářil Marek Malý, který nasbíral 11 strikeoutů.

„Můj výkon nebyl zcela zářivý, dostával jsem se zbytečně do těžkých situací. Jsem ale spokojený, je dobré vstoupit do série vítězně,“ prohlásil Malý, který se zaměřuje také na pálku. „Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, byl to vyrovnaný zápas.“

Vítězný vstup do semifinále zaznamenali Hroši z Havlíčkova Brodu, kteří si hned v první směně připsali čtyři body. Dařilo se nadhazovači Michalu Holobrádkovi, který předvedl 13 strikeoutů a Žralokům povolil pouze jediný doběh.

„Nevyšla nám první směna, kdy jsme dostali čtyři body. A když jsme pak měli šance skórovat, neproměnili jsme. To rozhodlo,“ popisoval Jaroslav Korčák, trenér Žraloků Ledenice. „Bude klíčové přetlačit silné stránky nadhazovače Holobrádka.“

Tři body pro havlíčkobrodský tým zařídil Jiří Šeda. „Spokojení jsme velice, fungovalo vše, na co jsme se připravili a teď bude důležité to zítra doma potvrdit,“ dodal David Mertl, který hraje za Hrochy. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud