11. března 2022 • 11:57

Novým předsedou badmintonu se stal Martinec. Ve vedení nahradil Koukala

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým předsedou Českého badmintonového svazu byl zvolen Petr Martinec. Nahradil tak Petra Koukala, který z funkce po roce a půl odstoupil. Petr Martinec v tajné volbě porazil na mimořádné valné hromadě jediného protikandidáta Mojmíra Hnilicu. Pro prezidenta klubu BK 1973 Benátky nad Jizerou hlasovalo 24 delegátů, 13 bylo pro Hnilicu a dva se zdrželi hlasování. „Děkuji všem. Chtěl bych také poděkovat Mojmírovi, že se volba nesla v takovém duchu. Teď nás ale čeká hlavně práce a zase práce,” prohlásil Petr Martinec.



Na valné hromadě badmintonového svazu se rovněž schválily nové stanovy a hlasovalo se také o novém složení výkonného výboru. Do něho se dostal Vít Dostál, Václav Drašnar, Petr Jedzok, Tomáš Knopp, Miroslav Loskot, Vojtěch Šelong a Marek Švábík. „Chtěl bych, aby extraliga byla výkladní skříní společně s Mezinárodním mistrovstvím České republiky a Mistrovstvím České republiky,” tvrdil Martinec o svých vizích ve vedení svazu. „Chtěl bych poprosit všechny, dejte nám 100 dní hájení, aby to bylo ku prospěchu náš všech.“

Petr Martinec má na svém kontě dva tituly domácího šampiona ve čtyřhře, 8 titulů mistra republiky ve družstev, ať už jako hráč, či trenér. Zahrál si na mistrovství světa jednotlivců v roce 2001, s reprezentací získal bronzovou medaili na Helvetia Cupu. „Systém péče o mládež a reprezentační výběry považuji za jednu z nejdůležitějších, možná vůbec nejdůležitější věc a věřím, že stejné nastavení budou mít i ostatní členové výkonného výboru,“ prohlásil nový předseda badmintonového svazu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud