13. dubna 2023 • 21:05

Nenech složit ragby! Mladým reprezentacím hrozí, že přijdou o ME

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve své kategorii patří na mistrovství Evropy, přesto hrozí, že o něj přijdou. Ragbyovým reprezentacím do 18 let v patnáctkovém i sedmičkovém ragby rapidně vzrostly náklady a hrozí, že česká unie bude muset jejich účast na turnajích zrušit. A tak se o pomoc obrací k fanouškům.



„Mladí kluci a holky mají šanci dotáhnout české ragby na vysokou úroveň, teď jim ale hrozí, že celou tu píli a hodiny a hodiny tréninků nezužitkují,“ vysvětluje šéftrenér ragbyové mládeže v Česku a někdejší dvojnásobný Ragbista roku Roman Šuster. „Potřebujeme pomoct. Bez finanční pomoci od vás fanoušků, nepojedou mládežnické reprezentace na prestižní evropské turnaje. Ragby v Česku se nesmí vrátit o několik let zpět,“ varuje.

Jen účast českého národního týmu do 18 let v patnáctkovém ragby na mistrovství Evropy vyjde zhruba na 1,2 milionu korun. Náklady na početný tým o 27 lidech, včetně fyzioterapeuta či dvou trenérů, zahrnutí dopravu, jídlo a sportovní vybavení. Výrazně levnější je pak účast stejné věkové kategorie v sedmičkovém ragby, ta vyjde zhruba na 300 tisíc korun. Součet těchto dvou částek, tedy milion a půl, je hlavním cílem crowdfoundingové kampaně.

„Pokud omezíme na rok aktivitu talentovaných hráčů, kteří jsou klíčoví pro budoucí úspěchy národního týmu mužů, zastavíme tím náš růst. Práce a úsilí mnoha lidí, včetně rodičů, přijde nazmar,“ bojí se Roman Šuster.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud