30. září 2008 • 09:51

Čtrnáctkrát postřelený Collier ochrnul

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestadvacetiletý hráč amerického fotbalu Richard Collier se stal třetím hráčem zámořské ligy NFL, který byl za posledních 18 měsíců postřelen. Hráč klubu Jacksonville Jaguars vinou vážných zranění od pasu dolů ochrnul.



Navíc mu lékaři museli nad kolenem amputovat levou nohu. "Už je mimo nebezpečí, myslím, že ho brzy propustíme," citovala agentura AP lékaře nemocnice v Jacksonville Andyho Kerwina, podle kterého už Collier nikdy nebude chodit.

Ke střelbě, při níž byl Collier zasažen celkem čtrnácti kulkami, došlo na začátku září. Collier s bývalým spoluhráčem Kennethem Pettwayem čekali v autě před domem ve floridském Jacksonville na dvě ženy, když do vozu začal neznámý útočník střílet.

Hráč Jaguars byl mimo jiné pětkrát zasažen do močového měchýře, dvě další kulky přerušily míchu. Pettway vyvázl z incidentu bez zranění.

Podle policie byl Collier, který si ze střelby nic nepamatuje, vytipovaným terčem útoku. Motiv je však podle agentury AP zatím neznámý.

Pro NFL je to již třetí případ postřeleného hráče za poslední rok a půl. Loni v listopadu byl ve svém domě v Miami lupiči postřelen čtyřiadvacetiletý Sean Taylor z týmu Washington Redskins. Vážným zraněním následně podlehl.

Poté byl při cestě z novoročního večírku Denveru Broncos zastřelen Darrent Williams.

Články odjinud


Články odjinud