25. října 2008 • 17:44

Ragby: o titul Smíchov s Říčanama

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ragbisté Tatry Smíchov a Říčan postoupili do finále extraligy. O vítězích dnešních semifinálových duelů se rozhodlo až na konci obou dramatických utkání: Říčany zvítězily na Slavii 5:3, Tatra porazila Pragu 18:15.



Finálový zápas se bude hrát v sobotu 8. listopadu od 17:00 na fotbalovém stadionu v Edenu.

Tatra Smíchov sice byla proti Pragovce favoritem, ale průběh utkání tomu nenasvědčoval. Hosté po poločase vedli už 12:5, ale Honner z trestného kopu snížil a po autovém vhazování u brankoviště Pragy se domácím hráčům povedlo položit pětku. Minutu před koncem otočil pragovácký útočník Kudrna trestným kopem na 15:13 pro hosty, po jejich taktické chybě však Tatra dokázala v nastaveném čase položit rozhodující pětku.

"Bylo to dramatické utkání až do poslední minuty. Vyhráli jsme se štěstím. Praga nám byla velkým soupeřem už v základní části a dnes potvrdila, že je to velký tým," ocenil soupeře kouč Tatry Filip Vacek.

Druhé semifinálové utkání v Edenu mezi týmy domácí Slavie a Říčan se 60 minut hrálo bez bodů. Slavia se ujala vedení trestným kopem Jana Koláře, a když už se zdálo, že jí tříbodový náskok bude stačit, přišla velká chvíle říčanského týmu. Hrající kouč Antonín Brabec rozehrál akci, na jejímž konci byl v brankovišti Slavie s míčem v ruce rychlý útočník Pavel Čamrda.

"Splnilo se mi přání. Finále budou hrát Tatra a Říčany," řekl po zápase Brabec, který ještě na jaře hrál za Tatru.

Výsledky - semifinále:
Tatra Smíchov - Praga 18:15 (5:5)

Body: Honner 8, Rygl a Oswald po 5 - Kudrna 10, Jung 5. Rozhodčí: Tůma, Borovian, Heřman. Pětky: 3:2.
Slavia Praha - Říčany 3:5 (0:0)
Body: Kolář 3 - Čamrda 5. Rozhodčí: Bednařík, Čekal, Vítek.spo 0:1.

Články odjinud


Články odjinud