19. listopadu 2008 • 09:56

Léčba zranění? Lovem vlků a kanců

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní sumista Asašorju se opět postaral o rozruch. Kvůli zranění sice nebude minimálně do konce roku zápasit, pochroumaný loket mu však nezabránil, aby si vyrazil pod stan do divočiny na lov kanců, jelenů a vlků.



"Prostě jsem se snažil přežít. Živil jsem se jen tím, co jsem ulovil a pak uvařil," řekl agentuře Reuters Asašorju, který v divočině v rodném Mongolsku strávil deset dní. "Měl jsem nějaké omáčky z Japonska, takže maso bylo opravdu vynikající. Navíc mě tahle zkušenost hodně zocelila," dodal 150 kilogramů vážící zápasník.

Podle osmadvacetiletého držitele prestižního titulu jokozuny byl také pobyt v divočině součástí nezvyklé rehabilitace zraněného lokte. Ten léčil cvičením v teplotách 15 stupňů pod nulou a koupelemi v horských řekách. "Voda byla ledová, ale prostě jsme tam naskákali," prohlásil.

Asašorju měl kvůli aktivitám v době rehabilitace v minulosti problémy se sumistickou asociací. Loni se totiž odhlásil z několika turnajů a pak se v Mongolsku zúčastnil charitativního fotbalového zápasu, za což na čtyři měsíce přišel o třetinu platu (přes 650.000 korun).

Články odjinud


Články odjinud