13. prosince 2008 • 23:46

Kličko poslal soupeře k zemi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil tituly profesionálního mistra světa těžké váhy organizací WBO a IBF. Američana Hasima Rahmana porazil v německém Mannheimu technickým k. o. v sedmém kole.



Kličko měl od začátku zápasu nad soupeřem převahu. Už v šestém kole Rahman skončil po jeho úderu na podlaze ringu, ale dokázal ještě chvíli pokračovat. Po sérii tvrdých ran v dalším kole už rozhodčí souboj ukončil, protože šestatřicetiletý Američan byl zjevně otřesený.

O čtyři roky mladší Ukrajinec žijící v Německu si připsal 52. vítězství v 55. zápase mezi profesionály. V souboji o světový titul uspěl Kličko posedmé za sebou.

PŘEČTĚTE SI:

Kličko boxuje o tři tituly ... a pro Kurkovou!
Rahman: Jsem připraven Klička trestat
Kličko si o titul zaboxuje s Rahmanem


Původně měl boxovat s neporaženým Rusem Alexandrem Povětkinem, který se však v přípravě zranil. Před měsícem ho v roli vyzyvatele nahradil Rahman, jenž byl v minulosti dvakrát mistrem světa.

Kličkův bratr Vitalij má v držení titul organizace WBC a příští rok by ukrajinští sourozenci rádi zkompletovali sbírku všech čtyř mistrovských pásů těžké váhy. Jeden z nich by se měl utkat o titul WBA s ruským šampionem Nikolajem Valujevem, kterého 20. prosince čeká duel s Evanderem Holyfieldem.

Jiný americký veterán Riddick Bowe dnes absolvoval v rámci večera v Mannheimu úspěšný návrat do ringu. Jednačtyřicetiletý exmistr světa po tříleté pauze nastoupil proti Němci Genu Pukallovi a navzdory značné nadváze jednoznačně vyhrál. Svou bilanci v profiringu vylepšil Bowe na 45 vítězství, prohrál jen jednou.

Články odjinud


Články odjinud