27. ledna 2009 • 18:30

Valujev: Čekám nabídku od Kličků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerský profesionální šampion organizace WBA Nikolaj Valujev je připraven utkat se s kterýmkoli z ukrajinských bratří Kličků, kteří mají v držení zbývající tři mistrovské pásy. Dnes to prohlásil promotér ruského boxera Wilfried Sauerland.



"Pokud dostaneme seriózní nabídku, jsme připraveni utkat se s jedním z Kličků kdykoli," řekl Sauerland. "Ale už rok jsme od nich nic neslyšeli," dodal.Vitalij a Vladimir Kličkovi naproti tomu v minulých dnech tvrdili, že Valujevovi promotéři nemají o "sjednocovací" titulový zápas zájem, neboť nabídli zcela nepřijatelné podmínky.

Poradce ukrajinských boxerů Bernd Bönte naznačil, že očekávanému duelu stojí v cestě Don King, který je finančně zainteresován na Valujevových zápasech."Řekl, že kdokoli z Kličků by Valujeva knokautoval. Proto prý svolí k zápasu jedině pod podmínkou, že bude v budoucnu dostávat podíly ze zápasů obou Kličků," poznamenal Bönte.

"Všichni fanoušci a experti na celém světě se na ten zápas těší, jenom promotéři dělají všechno, aby mu zabránili," zlobil se sedmatřicetiletý Vitalij Kličko.Ten je mistrem světa organizace WBC, jeho o pět let mladší sourozenec Vladimir vlastní pásy pro šampiona IBF a WBO.

Tuto rodinnou sbírku chtějí zkompletovat, stále se však ještě nerozhodli, kdo z nich obrovitého, 214 cm vysokého Valujeva vyzve. Oba však předem naprosto vyloučili, že by někdy v ringu nastoupili proti sobě.

Vitalije Klička čeká v březnu duel s Kubáncem Juanem Carlosem Gómezem, jeho bratr Vladimir se letos nejspíš utká s Britem Davidem Hayem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud