3. května 2009 • 14:27

Vacenovská: Nechtěla jsem být trapná

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bála se, aby nebyla trapná, ale za své dosud největší vystoupení v kariéře se stydět nemusela. Stolní tenistka Iveta Vacenovská dnes prohrála ve čtvrtfinále mistrovství světa v Jokohamě s Číňankou Liou Š'-wen 1:4.



Vacenovskou mrzelo, že v dramatických koncovkách nezískala ještě set nebo dva navíc. "Nebylo to bez šance, dneska byla k poražení," řekla Vacenovská v rozhovoru pro ČTK.

"Měla jsem obavy, aby mě nesmetla a nebylo to trapné, ale hrál se atraktivní zápas. Všichni mi gratulují, ale pro mě to je momentálně prohra, protože vím, že jsem mohla získat o set dva více. Takže to mrzí, ale to časem přejde," doplnila.

Devadesátá hráčka světa trápila světovou dvanáctku od úvodních výměn. Těsně ztratila koncovku třetí sady a v páté nevyužila čtyři setboly. "Klidně ty závěry mohly být opačně," litovala.Podle svědků hrála na hranici svých možností. Asi nejlepší stolní tenis v kariéře.

"To je hezké, ale na druhou stranu smutné, protože jsem prohrála, i když jsem hrála nejlépe, co umím," řekla.Do zápasu nastupovala s velkou podporou z domova. Dostala tolik zpráv, až ji to samotnou překvapilo.

Na duel se tradičně dobře takticky připravila a v bouřlivé atmosféře se dokázala plně koncentrovat. "Kolena se mi neklepala. Japonci jsou fanatici do pingpongu, takže to bylo něco fantastického, výjimečného. Dá se říci, že i z pohledu atmosféry to bylo moje největší vystoupení.

"Sezonu už má víceméně za sebou, i když ji v Rakousku ještě čeká play off. "Ale na to už nemusíme moc trénovat a pak už hurá na školu," řekla Vacenovská, která dálkově studuje druhý ročník Fakulty tělesné výchovy a sportu.

"Potřebovala bych ho za dva tři měsíce ukončit, abych postoupila do třetího, který asi rozložím," plánovala.Třiadvacetiletá hráčka byla první Češkou po 22 letech ve čtvrtfinále mistrovství světa. "Ano, byl to strašně velký úspěch, který by to chtělo časem potvrdit," konstatovala Vacenovská.

I proto se před začátkem sezony vydá na tréninkovou stáž do Číny. Tři týdny bude získávat zkušenosti a formu v Mekce stolního tenisu. "Mám v plánu tam pořádně zamakat, ať jsem v pravý čas připravena na mistrovství Evropy, abych už tam byla v plný pohodě," řekla.

Evropský šampionát se uskuteční v září ve Stuttgartu a Vacenovská může po úspěchu v Jokohamě patřit k favoritkám. Na MS byla poslední Evropankou v soutěži. "Jéééžiš, to vůbec, i když teoreticky vím, že se dá porazit každý," odvětila.

Důvodem k opatrnosti je fakt, že v zemích Starého kontinentu hraje spousta Číňanek s novým občanstvím. "Evropa je vždy malým v mistrovstvím Číny," podotkla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud