19. května 2009 • 20:48

Holyfield chce znovu boxovat o titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestačtyřicetiletý americký boxer Evander Holyfield má v plánu nastoupit v září k dalšímu souboji o titul mistra světa v těžké váze. Bývalý čtyřnásobný šampion naposledy boxoval loni v prosinci, kdy v duelu o titul organizace WBA podlehl na body ruskému obru Nikolaji Valujevovi.



"V září se může postavit znovu proti Valujevovi, nebo proti někomu jinému. Každopádně ale bude boxovat s mistrem světa," řekl dnes agentuře AFP Holyfieldův manažer Ken Sanders.

Nejbližší zápas absolvuje slavný boxer 26. července v Addis Abebě, kde bude boxovat v exhibičním duelu, jehož výtěžek půjde na pomoc nemocným AIDS. Holyfieldovým soupeřem bude krajan Sammy Retta, jenž se v Etiopii narodil.

Holyfield se nevzdává svého snu stát se nejstarším šampionem v historii. Rád by překonal jiného slavného Američana George Foremana, který v roce 1994 v 45 letech porazil krajana Michaela Moorera.

Valujev se v současnosti dělí o mistrovský pás organizace WBA s Uzbekem Ruslanem Čagajevem. V sobotu 30. května v Helsinkách by se v jejich vzájemném duelu mělo rozhodnout o jediném držiteli titulu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud